643/2020

Helsingissä 25 päivänä elokuuta 2020

Maa- ja metsätalousministeriön asetus metson, teeren, pyyn ja riekon metsästyksen kieltämisestä metsästysvuonna 2020–2021

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään metsästyslain (615/1993) 38 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 504/2017:

1 §
Metson metsästys

Sen lisäksi, mitä metsästysasetuksen (666/1993) 24 §:n 22 kohdassa säädetään, metson metsästys on kielletty kokonaan Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Sen lisäksi mitä 1 momentissa säädetään, metson metsästys on kielletty lokakuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Pohjanmaan maakunnassa.

Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, metson metsästys on kielletty marraskuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa sekä Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kemin, Keminmaan, Muonion, Simon, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa.

Sen lisäksi, mitä 1–3 momentissa säädetään, metson metsästys on kielletty tammikuun 10 päivästä tammikuun 19 päivään Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Lapin maakuntaan kuuluvissa Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnissa.

Sen lisäksi, mitä 1–4 momentissa säädetään, metson metsästys on kielletty tammikuun 10 päivästä tammikuun 31 päivään Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kemin, Keminmaan, Muonion, Simon, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa.

2 §
Teeren metsästys

Sen lisäksi, mitä metsästysasetuksen 24 §:n 21 kohdassa säädetään, teeren metsästys on kielletty lokakuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Sen lisäksi, mitä 1 momentissa säädetään, teeren metsästys on kielletty marraskuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan maakunnissa, Kainuun maakunnassa lukuun ottamatta Kajaanin, Paltamon, Puolangan ja Suomussalmen kuntia, Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kemin, Keminmaan, Muonion, Simon, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, teeren metsästys on kielletty tammikuun 10 päivästä tammikuun 19 päivään Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Lapin maakuntaan kuuluvissa Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnissa, Kainuun maakuntaan kuuluvissa Kajaanin, Paltamon ja Puolangan kunnissa sekä Pohjois-Savon maakuntaan kuuluvissa Kiuruveden ja Vieremän kunnissa.

Sen lisäksi, mitä 1–3 momentissa säädetään, teeren metsästys on kielletty tammikuun 10 päivästä tammikuun 31 päivään Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan maakunnissa, Kainuun maakunnassa lukuun ottamatta Kajaanin, Paltamon ja Puolangan kuntia, Pohjois-Savon maakunnassa lukuun ottamatta Kiuruveden ja Vieremän kuntia sekä Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kemin, Keminmaan, Muonion, Simon, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa.

3 §
Pyyn metsästys

Sen lisäksi, mitä metsästysasetuksen 24 §:n 22 kohdassa säädetään, pyyn metsästys on kielletty lokakuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Etelä-Karjalan, Kainuun ja Kymenlaakson maakunnissa.

Sen lisäksi mitä 1 momentissa säädetään, pyyn metsästys on kielletty marraskuun 11 päivästä joulukuun 10 päivään Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

4 §
Riekon metsästys

Sen lisäksi, mitä metsästysasetuksen 24 §:n 19 kohdassa säädetään, riekon metsästys on kielletty kokonaan Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kittilän, Muonion, Pelkosenniemen, Posion, Ranuan, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Sen lisäksi, mitä 1 momentissa säädetään, riekon metsästys on kielletty lokakuun 11 päivästä lokakuun 31 päivään Lapin maakuntaan kuuluvissa Kemijärven, Kittilän, Muonion, Pelkosenniemen, Posion, Ranuan, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan kuuluvissa Kuusamon, Pudasjärven ja Taivalkosken kunnissa.

5 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 10 päivänä syyskuuta 2020 ja se on voimassa 31 päivään heinäkuuta 2021.

Helsingissä 25 päivänä elokuuta 2020

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Erityisasiantuntija
Janne Pitkänen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.