1255/2019

Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2019

Verohallinnon päätös ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä annetun päätöksen muuttamisesta

Verohallinto muuttaa ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä antamansa päätöksen (927/2018) 3 a §:n seuraavasti:

3 a §

Ennakonpidätys tuloverolain 77 §:ssä tarkoitetusta ulkomaantyötulosta toimitetaan Suomessa vakuutetun palkasta 1,86 prosentin suuruisena, kun ulkomaantyötulo tai vakuutuspalkka on vähintään 14 574 euroa vuodessa. Jos ulkomaantyötulo tai vakuutuspalkka on alle 14 574 euroa vuodessa, ennakonpidätys toimitetaan 0,68 prosentin suuruisena. Ennakonpidätyksen perusteena käytetään ulkomaantyötulon sijasta työeläkelaeissa tarkoitettua vakuutuspalkkaa, edellyttäen, että vakuutetun eläketurva on järjestetty joko pakollisesti tai vapaaehtoisesti työntekijän eläkelain (395/2006) perusteella. Muussa tapauksessa perusteena käytetään ennakkoperintälain 13 §:ssä tarkoitettua ennakonpidätyksen alaista palkkaa.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2020.

Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2019

Pääjohtaja
Markku Heikura

Johtava asiantuntija
Mia Keskinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.