998/2019

Säädöstä oikaistu.

Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 2019

Sisäministeriön asetus poliisin virkapuvusta annetun sisäministeriön asetuksen 15 §:n muuttamisesta

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan poliisin virkapuvusta annetun asetuksen (1106/2013) 15 §:n 2 momentin suomenkielinen sanamuoto ja

lisätään 15 §:ään uusi 6 momentti seuraavasti:

15 §
Muut tunnukset

Kenttähaalarissa, kesäkenttähaalarissa, kenttäpuserossa, toppatakissa, virkapuserossa ja virkapaidassa on oikean rintataskun yläpuolella ja pikeepaidassa, villapuserossa ja naisten liivissä oikealla puolella sinisellä 82 mm leveällä ja 42 mm korkealla kangaslaatalla vaalea teksti: POLIISI - POLIS. Kenttähaalari 2010:ssä, kenttäkuoripusero 2010:ssä ja kenttälämpöpusero 2010:ssä kyseinen teksti on grafiitin harmaa, mustalla pohjalla.

Kenttähaalarin, kesäkenttähaalarin, kenttäpuseron, toppatakin, virkapuseron ja virkapaidan oikean rintataskun yläpuolella kohdistettuna keskikohdalle tai rintataskun kannessa sekä villapuserossa, pikeepaidassa ja naisten liivissä on oikealla puolella vähintään 80 mm leveä ja vähintään 25 mm korkea sininen nimilaatta, jossa on vaalealla tekstillä ainakin poliisimiehen sukunimi. Kenttähaalari 2010:ssä, kenttäkuoripusero 2010:ssä ja kenttälämpöpusero 2010:ssä kyseinen teksti on grafiitin harmaa, mustalla pohjalla.

Kenttähaalarissa, kesäkenttähaalarissa, kenttähaalari 2010:ssä, kenttäkuoripusero 2010:ssä, kenttälämpöpusero 2010:ssä, kenttäpuserossa ja toppatakissa on selkäpuolella teksti POLIISI.

Kenttävaatteissa ja villapuserossa käytetään tarrakiinnityksellä asennettua tai ommeltua kankaista brodeerattua nimilaattaa.

Virkatakissa, virkapaidassa, virkapuserossa ja naisten liivissä käytetään muovista nimilaattaa kiinnitettynä oikealle puolelle rintataskun kanteen tai taskun puuttuessa vastaavalle kohdalle. Sisäpalveluksessa voidaan villapuserossa käyttää myös muovista nimilaattaa.

Kansainvälisissä tehtävissä toimivan poliisin virkapukineiden vasemmassa hihassa poliisin tunnuskuvan yläpuolella voi olla brodeerattu Suomen kansallislippu niin, että 2/3 lipusta sijoittuu hihan keskiviivan etupuolelle. Lipun korkeus on noin 30 mm ja leveys noin 45 mm. Lipun on oltava vaakasuorassa asennossa takin ollessa päällä ja se kiinnitetään ompelemalla reunuksen värisellä langalla. Lipun reunatikkaus on väriltään valkoinen lukuun ottamatta ristikuviota, jonka reunatikkaus on väriltään sininen.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä marraskuuta 2019.

Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 2019

Sisäministeri
Maria Ohisalo

Erityisasiantuntija
Anna Kivimäki

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.