987/2019

Helsingissä 12 päivänä syyskuuta 2019

Valtioneuvoston asetus yrittäjän eläkelain täytäntöönpanosta annetun valtioneuvoston asetuksen 3 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

muutetaan yrittäjän eläkelain täytäntöönpanosta annetun valtioneuvoston asetuksen (1406/2006) 3 §:n 4 momentti seuraavasti:

3 §
Valtion osuuden ennakko ja lopullinen määrä

Jos Eläketurvakeskukselle maksetun valtion osuuden ennakon määrä on suurempi kuin samalle kalenterivuodelle vahvistettu valtion osuuden lopullinen määrä, Eläketurvakeskus maksaa niiden erotuksen valtiolle viimeistään lopullisen määrän vahvistamista seuraavan joulukuun kolmantena pankkipäivänä. Jos maksetun ennakon määrä on pienempi kuin valtion osuudeksi vahvistettu lopullinen määrä, erotus maksetaan Eläketurvakeskukselle lopullisen määrän vahvistamista seuraavan joulukuun ensimmäisenä pankkipäivänä. Valtion osuuden ennakon ja samalle kalenterivuodelle vahvistetun valtion osuuden lopullisen määrän erotus voidaan yhdistää kuluvan vuoden joulukuulle vahvistetun valtion osuuden ennakon kanssa.


Tämä asetus tulee voimaan 30 päivänä syyskuuta 2019.

Helsingissä 12 päivänä syyskuuta 2019

Sosiaali- ja terveysministeri
Aino-Kaisa Pekonen

Matemaatikko
Harri Isokorpi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.