900/2019

Helsingissä 2 päivänä heinäkuuta 2019

Oikeusministeriön asetus Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapuvusta sekä suoja- ja erityisvaatetuksesta annetun oikeusministeriön asetuksen 4 ja 6 §:n muuttamisesta

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapuvusta sekä suoja- ja erityisvaatetuksesta annetun oikeusministeriön asetuksen (1126/2016) 4 § ja 6 §:n 1 momentti seuraavasti:

4 §

Rikosseuraamuslaitoksen 1 §:n 1 momentissa tarkoitettujen virkamiesten virkapukuun kuuluvat seuraavat vaatekappaleet:

1) kenttäpusero naisille ja miehille;

2) kenttähaalari naisille ja miehille;

3) päällystakki, jonka vuorina on irrotettava fleecepusero;

4) kenttähousut naisille ja miehille;

5) pitkähihainen virkapaita naisille ja miehille;

6) lyhythihainen virkapaita naisille ja miehille;

7) pitkähihainen poolopaita naisille ja miehille;

8) lyhythihainen, kauluksellinen trikoopaita naisille ja miehille;

9) kauluspaitapikee naisille ja miehille

10) villapaita naisille ja miehille;

11) varustevyö;

12) lippalakki;

13) pipo;

14) solmio.

6 §

Virkapaidan, villapaidan, päällystakin, fleecepuseron, kenttäpuseron ja kenttähaalarin molempiin hihoihin, olkavarren kohdalle kiinnitetään kankainen merkki, johon on brodeerattu Rikosseuraamuslaitoksen tunnus, jonka halkaisija on 6,5 senttimetriä. Poolopaidan, lyhythihaisen kauluksellisen trikoopaidan ja kauluspaitapikeen olkavarren kohdalle on painatettu Rikosseuraamuslaitoksen tunnus, jonka halkaisija on 6,5 senttimetriä. Virkapaidan, villapaidan, päällystakin, fleecepuseron, kenttäpuseron, kenttähaalarin, poolopaidan, lyhythihaisen kauluksellisen trikoopaidan ja kauluspaitapikeen etuosan vasemmalle puolelle kiinnitetään kankainen, tummansinipohjainen nimikyltti, jonka yläriville on brodeerattu virkamiehen virkanimike ja alariville etunimen etukirjain ja sukunimi. Etuosan oikealle puolelle kiinnitetään kankainen, tummansinipohjainen kyltti, johon on brodeerattu sen yksikön nimi, jossa virkamies työskentelee. Lisäksi päällystakin, fleecepuseron, kenttäpuseron ja kenttähaalarin selässä on brodeerattu teksti RIKOSSEURAAMUSLAITOS, BROTTSPÅFÖLJDSMYNDIGHETEN.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 2019.

Helsingissä 2 päivänä heinäkuuta 2019

Oikeusministeri
Anna-Maja Henriksson

Hallitusneuvos
Anne Hartoneva

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.