788/2018

Helsingissä 13 päivänä syyskuuta 2018

Valtioneuvoston asetus valtakunnallisesta lääketieteellisestä tutkimuseettisestä toimikunnasta annetun valtioneuvoston asetuksen 3 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

muutetaan valtakunnallisesta lääketieteellisestä tutkimuseettisestä toimikunnasta annetun valtioneuvoston asetuksen (820/2010) 3 §:n 1 momentti seuraavasti:

3 §
Kokoonpano

Toimikunnassa on puheenjohtaja, vähintään yksi ja enintään kolme varapuheenjohtajaa sekä enintään 14 muuta jäsentä. Viimeksi mainituista jäsenistä kullakin on yksi tai kaksi henkilökohtaista varajäsentä. Valtioneuvosto määrää puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat sekä muut jäsenet ja varajäsenet neljäksi vuodeksi kerrallaan.Tämä asetus tulee voimaan 17 päivänä syyskuuta 2018.

Tätä asetusta sovelletaan ensimmäisen kerran siihen valtioneuvoston asettamaan valtakunnalliseen lääketieteelliseen tutkimuseettiseen toimikuntaan, jonka toimikausi alkaa toimikaudelle 2.10.2014–1.10.2018 asetetun toimikunnan jälkeen. Valtioneuvoston toimikaudelle 2.10.2014–1.10.2018 asettamaan toimikuntaan sovelletaan tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä.

Helsingissä 13 päivänä syyskuuta 2018

Kunta- ja uudistusministeri
Anu Vehviläinen

Erityisasiantuntija
Merituuli Mähkä

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.