439/2015

Helsingissä 16 päivänä huhtikuuta 2015

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus tarkoituksenmukaisen internetyhteyden vähimmäisnopeudesta yleispalvelussa

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään tietoyhteiskuntakaaren (917/2014) 87 §:n 3 momentin nojalla:

1 §
Tarkoituksenmukaisen internetyhteyden vähimmäisnopeus

Tietoyhteiskuntakaaren 87 §:n 2 momentissa tarkoitetun tarkoituksenmukaisen internetyhteyden vähimmäisnopeus saapuvassa liikenteessä on 2 Mbit/s.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, riittää, että internetyhteyden keskimääräinen vähimmäisnopeus saapuvassa liikenteessä on 1,5 Mbit/s 24 tunnin mittausjakson aikana ja 1 Mbit/s minkä tahansa 4 tunnin mittausjakson aikana.

Tarkoituksenmukaisen internetyhteyden 1 momentissa tarkoitettua vähimmäisnopeutta tullaan arvioimaan uudelleen vuonna 2017 vuodelle 2021 asetetun 10 Mbit/s tavoitetason saavuttamiseksi.

2 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä marraskuuta 2015.

Tällä asetuksella kumotaan liikenne- ja viestintäministeriön asetus (1163/2014) tarkoituksenmukaisen internetyhteyden vähimmäisnopeudesta yleispalvelussa.

Helsingissä 16 päivänä huhtikuuta 2015

Opetus- ja viestintäministeri
Krista Kiuru

Ylitarkastaja
Tanja Müller

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.