435/2015

Annettu Helsingissä 16 päivänä huhtikuuta 2015

Valtioneuvoston asetus «eräiden» maa- ja «puutarhataloudesta» «peräisin» «olevien» «päästöjen» rajoittamisesta annetun asetuksen 10 §:n 8 momentin ja 11 §:n 1 momentin muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

muutetaan «eräiden» maa- ja «puutarhataloudesta» «peräisin» «olevien» «päästöjen» rajoittamisesta annetun asetuksen (1250/2014) 10 §:n 8 momentti ja 11 §:n 1 momentti, seuraavasti:

10 §
Lannoitteiden käyttö

Peltolohkon osilla, joiden kaltevuus on vähintään 15 prosenttia, lietelannan, virtsan ja nestemäisten orgaanisten lannoitevalmisteiden levittäminen muulla tavoin kuin sijoittamalla on aina kielletty. Kalteville peltolohkon osille levitettävät muut lannat ja orgaaniset lannoitevalmisteet on muokattava maahan kahdentoista tunnin sisällä levityksestä.


11 §
Typpilannoitemäärät

Tuotantoeläinten lannassa ja lantaa sisältävissä orgaanisissa lannoitevalmisteissa vuosittain levitettävä kokonaistypen määrä saa olla enintään 170 kg/ha.Tämä asetus tulee voimaan 17 päivänä huhtikuuta 2015.

  Helsingissä 16 päivänä huhtikuuta 2015

Ympäristöministeri
Sanni Grahn-Laasonen

Ylitarkastaja
Markus Tarasti

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.