571/2013

Annettu Helsingissä 31 päivänä heinäkuuta 2013

Maa- ja metsätalousministeriön asetus metsähanhen metsästyksen kieltämisestä metsästysvuonna 2013—2014

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään metsästyslain (615/1993) 38 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 159/2011:

1 §
Metsähanhen metsästys

Metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 20 päivästä elokuun 31 päivään Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Muonion, Pelkosenniemen, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 20 päivästä syyskuun 9 päivään Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Muonion, Pelkosenniemen, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan kuuluvissa Iin, Kuusamon, Pudasjärven, Taivalkosken ja Utajärven kunnissa sekä Pohjois-Karjalan maakuntaan kuuluvissa Ilomantsin, Juuan, Lieksan, Nurmeksen ja Valtimon kunnissa.

Metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 20 päivästä syyskuun 30 päivään Etelä-Karjalan maakuntaan kuuluvassa Lappeenrannan kunnassa, Kymenlaakson maakunnassa, Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluvassa Orimattilan kunnassa sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Porvoon ja Pukkilan kunnissa.

Metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 20 päivästä lokakuun 9 päivään muualla Suomessa.

Metsähanhen yleisestä rauhoitusajasta säädetään metsästysasetuksen (666/1993) 24 §:n 12 kohdassa.

2 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 2 päivänä elokuuta 2013 ja se on voimassa 31 päivään heinäkuuta 2014.

  Helsingissä 31 päivänä heinäkuuta 2013

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Koskinen

Ylitarkastaja
Janne Pitkänen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.