405/2011

Annettu Helsingissä 3 päivänä toukokuuta 2011

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus alkolukon käytöstä koulu- ja päivähoitokuljetuksissa

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään alkolukon käytöstä koulu- ja päivähoitokuljetuksissa annetun lain (1110/2010) 2 §:n 3 momentin nojalla:

1 §
Soveltamisala

Tähän asetukseen sisältyvät alkolukon käytöstä koulu- ja päivähoitokuljetuksissa annetussa laissa tarkoitettua alkolukon säätämistä koskevat tarkemmat säännökset.

2 §
Uloshengitysilman alkoholipitoisuus

Alkolukko on säädettävä siten, että ajoneuvon käynnistyminen estyy, jos kuljettajan uloshengitysilman alkoholipitoisuus on vähintään 0,10 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

3 §
Hyväksytyn puhalluksen tilavuus

Alkolukko   on   säädettävä   siten,   että hyväksytyn puhalluksen tilavuuden on oltava vähintään 1,0 litraa.

4 §
Ajoneuvon käynnistysaika hyväksytyn puhalluksen ja moottorin sammuttamisen jälkeen

Alkolukko on säädettävä siten, että hyväksytyn puhalluksen jälkeen on enintään 45 minuuttia aikaa käynnistää ajoneuvo. Moottorin sammuttamisen jälkeen ajoneuvo on voitava käynnistää uudelleen enintään 45 minuutin ajan ilman, että alkolukko vaatii puhallusta.

5 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 2011.

  Helsingissä 3 päivänä toukokuuta 2011

Liikenneministeri
Anu Vehviläinen

Yli-insinööri
Mikko Karhunen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.