866/2010

Annettu Helsingissä 7 päivänä lokakuuta 2010

Valtioneuvoston päätös Haukiputaan kunnan, Kiimingin kunnan, Oulun kaupungin, Oulunsalon kunnan ja Yli-Iin kunnan lakkauttamisesta ja yhdistämisestä perustamalla uusi Oulun kaupunki

Valtioneuvosto on kuntajakolain (1698/2009) 21 §:n 1 momentin ja kielilain (423/2003) 5 §:n nojalla päättänyt:

Kuntajaon muutos

Haukiputaan kunta, Kiimingin kunta, Oulun kaupunki, Oulunsalon kunta ja Yli-Iin kunta lakkautetaan ja yhdistetään perustamalla niiden nykyiset alueet käsittävä uusi kunta, joka ottaa käyttöönsä Oulu -nimen ja kaupunki -nimityksen.

Vaikutukset oikeudelliseen ja hallinnolliseen jaotukseen

Uusi kaupunki kuuluu valtion alue- ja paikallishallinnon sekä Euroopan unionin toiminnassa noudatettavien aluejakojen osalta samoihin tuomiopiireihin ja hallintoalueisiin kuin nykyinen Oulun kaupunki.

Vaikutukset kielelliseen jaotukseen

Uuden Oulun kaupungin kielellisestä asemasta vuodesta 2013 alkaen säädetään erikseen.

Voimaantulo

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2013.

Päätöksen tiedoksi saattaminen

Päätös kuntajaon muuttamisesta on julkaistava Suomen säädöskokoelmassa ja toimitettava julkaistavaksi muutoksen kohteena olevassa kunnassa siten kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan.

Muutoksenhakukielto

Kuntajakolain 55 §:n 1 momentin mukaan kuntien yhteisen esityksen mukaiseen valtioneuvoston päätökseen kuntien yhdistymisestä ei saa hakea muutosta.

Helsingissä 7 päivänä lokakuuta 2010

Hallinto- ja kuntaministeri
Tapani Tölli

Ylitarkastaja
Suvi Savolainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.