21/2010

Annettu Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 2010

Valtiovarainministeriön asetus veronkannosta annetun valtiovarainministeriön asetuksen 3 ja 5 §:n muuttamisesta

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan veronkannosta 15 päivänä syyskuuta 2005 annetun valtiovarainministeriön asetuksen (747/2005) 3 §:n 3 momentti ja

lisätään 3 §:ään uusi 4 ja 5 momentti sekä 5 §:ään uusi 4 momentti seuraavasti:

3 §
Eräpäivistä

Verohallinnon maksuunpanemat oma-aloitteiset verot ja maksut, jotka eivät kuulu verotililain (604/2009) soveltamisalaan, erääntyvät maksettaviksi viimeistään kolmen viikon kuluttua veron määräämisestä.

Verohallinnon maksuunpanemat verotililain soveltamisalaan kuuluvat oma-aloitteiset verot ja maksut sekä verotusmenettelylain 22 a §:ssä tarkoitettu laiminlyöntimaksu erääntyvät maksettaviksi kolmen viikon kuluttua veron maksuunpanopäivää lähinnä seuraavana yleisenä eräpäivänä.

Verotililain 9 §:ssä tarkoitettu myöhästymismaksu ja verotililain 39 §:ssä tarkoitettu takaisin perittävä hyvitys erääntyvät maksettavaksi verotiliotteelle merkitsemistä seuraavana yleisenä eräpäivänä.

5 §
Muutetun veron eräpäivät

Verotililain soveltamisalaan kuuluvan muutetun veron tai maksun erääntymiseen sovelletaan, mitä 3 §:n 4 ja 5 momentissa säädetään.


Tämä asetus tulee voimaan 20 päivänä tammikuuta 2010.

Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 2010

Hallinto- ja kuntaministeri
Mari Kiviniemi

Erityisasiantuntija
Ilkka Lahti

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.