1044/2008

Annettu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2008

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden laskennassa käytettävistä syrjäisyyskertoimista annetun valtioneuvoston asetuksen 1 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä,

muutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden laskennassa käytettävistä syrjäisyyskertoimista 30 päivänä marraskuuta 2006 annetun asetuksen (1052/2006) 1 §, sellaisena kuin se on asetuksessa 1391/2007, seuraavasti:

1 §
Syrjäisyyskertoimet

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,05:

Halsua, Heinävesi, Juuka, Kangasniemi, Kannonkoski, Karstula, Karvia, Keitele, Kesälahti, Kuhmoinen, Kustavi, Kuusamo, Kyyjärvi, Kärsämäki, Lestijärvi, Lieksa, Merikarvia, Nurmes, Perho, Pihtipudas, Puumala, Pyhäjärvi, Rantasalmi, Ristijärvi, Siikalatva, Tervola, Utajärvi, Vesanto, Viitasaari.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,08:

Hyrynsalmi, Ilomantsi, Kemijärvi, Kinnula, Kivijärvi, Kuhmo, Posio, Pudasjärvi, Pyhäntä, Rautavaara, Sodankylä, Suomussalmi, Vaala, Valtimo ja Ylitornio.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,10:

Hailuoto.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,17:

Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Puolanka, Ranua, Salla, Savukoski, Taivalkoski ja Utsjoki.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2009.

Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2008

Peruspalveluministeri
Paula Risikko

Hallitusneuvos
Anne Kumpula

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.