743/2008

Annettu Helsingissä 12 päivänä marraskuuta 2008

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus rokotuksista ja tartuntatautien raskaudenaikaisesta seulonnasta annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 2 §:n ja liitteen muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan rokotuksista ja tartuntatautien raskaudenaikaisesta seulonnasta 6 päivänä toukokuuta 2004 annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (421/2004) 2 §, sellaisina kuin ne ovat, 2 § asetuksissa 726/2006 ja 448/2007 sekä liite mainitussa asetuksessa 726/2006, seuraavasti:

2 §

Henkilölle, jonka terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhkan tai jonka terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä, annetaan vuosittain ennen epidemiakauden alkua influenssarokotus. Kansanterveyslaitoksen on määriteltävä vuosittain käytettävät rokotteet ja rokotukset.

Henkilölle, jolla oman sairautensa vuoksi on erityisen suuri riski sairastua vakavaan pneumokokkotautiin, annetaan pneumokokkirokotus. Kansanterveyslaitos määrittelee käytettävät rokotteet ja rokotusaineet.

Henkilölle, jolla on lisääntynyt vaara saada tuberkuloositartunta, annetaan BCG-rokotus. Henkilölle, jolla elinolosuhteidensa vuoksi on lisääntynyt vaara saada hepatiitti A- tai B-tartunta, annetaan hepatiittirokotukset. Kansanterveyslaitos määrittelee käytettävät rokotusaineet.

Rokotukset on lueteltu liitteessä.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2009.

Helsingissä 12 päivänä marraskuuta 2008

Peruspalveluministeri
Paula Risikko

Hallitussihteeri
Liisa Katajamäki

Liite

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.