610/2008

Annettu Helsingissä 24 päivänä syyskuuta 2008

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus henki- ja vahinkovakuutusyhtiön vastuuvelan laskennassa käytettävästä enimmäiskorosta

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 18 päivänä heinäkuuta 2008 annetun vakuutusyhtiölain (521/2008) 9 luvun 12 §:n 2 kohdan nojalla:

1 §
Henkivakuutusyhtiön vastuuvelan laskennassa käytettävä enimmäiskorko

Ylijäämän jakoon osallisten vakuutusten osalta vastuuvelkaa laskettaessa:

1) muiden kuin ryhmäeläkevakuutusten osalta vastuuvelkalaskelmissa käytettävän korkokannan enimmäismäärä on:

a) 2,5 prosenttia, kun vakuutus on myönnetty 1 päivänä maaliskuuta 2003 tai sen jälkeen;

b) 3,5 prosenttia, kun vakuutus on myönnetty aikaisintaan 1 päivänä tammikuuta 1999 ja viimeistään 28 päivänä helmikuuta 2003;

c) 4,5 prosenttia, kun vakuutus on myönnetty ennen 1 päivää tammikuuta 1999;

2) ryhmäeläkevakuutusten osalta vastuuvelkaan sovellettavan korkokannan enimmäismäärä on 3,5 prosenttia, mutta ennen 1 päivää tammikuuta 1999 kertyneen vastuuvelan osalta siirtyminen alempaan korkoon tapahtuu vuoden 2013 loppuun mennessä.

Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettujen ryhmäeläkevakuutusten osalta vähimmäisvaatimuksena on tasainen siirtyminen. Jos jonakin vuonna siirtymistä on nopeutettu, ei näin varsinaisen vakuutusmaksuvastuun ja korvausvastuun laskennassa saavutettua korkokannan tasoa voida myöhemmin nostaa. Jos ryhmäeläkevakuutuksen luonne on lähellä yksityishenkilöiden vakuutuksia, menetellään kuten yksilöllisen eläkevakuutuksen yhteydessä.

2 §
Vahinkovakuutusyhtiön vastuuvelan laskennassa käytettävä enimmäiskorko

Vastuuvelkaa laskettaessa korkokannan enimmäismäärä on 3,5 prosenttia. Kuitenkin korkokannan enimmäismäärä on 3,6 prosenttia vuonna 2008.

3 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2008.

Helsingissä 24 päivänä syyskuuta 2008

Sosiaali- ja terveysministeri
Liisa Hyssälä

Ylimatemaatikko
Pertti Pulkkinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.