432/2008

Annettu Helsingissä 19 päivänä kesäkuuta 2008

Valtioneuvoston asetus magneettilelujen varoitusmerkinnöistä

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön esittelystä, säädetään kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta 30 päivänä tammikuuta 2004 annetun lain (75/2004) 5 ja 40 §:n nojalla:

1 §

Lelussa on oltava varoitusmerkintä, jos siinä on yksi tai useampi magneetti tai magneettinen osa, jonka lapsi voi saada siitä irti ja niellä.

2 §

Merkinnässä on oltava:

1) sana "varoitus";

2) tieto siitä, että ihmiskehossa toisiinsa tarttuvat tai metalliesineeseen kiinnittyvät magneetit voivat johtaa vakaviin vammoihin tai hengenvaaraan;

3) kehotus hakeutua välittömästi lääkäriin, jos magneetti on nielty tai joutunut hengitysteihin.

Merkinnän on oltava selkeä ja ymmärrettävä. Kirjasintyypin on oltava selkeä ja riittävän suuri. Merkinnän on oltava lelun pakkauksessa tai muuten kiinnitettynä leluun siten, että se on näkyvissä lelua ostettaessa tai luovutettaessa.

3 §

Merkinnän tekemisestä suomen ja ruotsin kielellä säädetään kielilain (423/2003) 34 §:ssä.


Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä heinäkuuta 2008.

Helsingissä 19 päivänä kesäkuuta 2008

Työministeri
Tarja Cronberg

Kaupallinen neuvos
Ilkka Cantell

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.