1500/2007

Annettu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2007

Valtioneuvoston asetus nestemäisten polttoaineiden valmisteverosta annetun asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä,

lisätään nestemäisten polttoaineiden valmisteverosta 31 päivänä joulukuuta 1994 annettuun asetukseen (1547/1994) uusi 6 b ja 6 c § seuraavasti:

6 b §

Verotonta lentopetrolia voidaan luovuttaa valtuutetun varastonpitäjän verottomasta varastosta ilmailukäyttöön.

Verotonta lentobensiiniä voidaan luovuttaa valtuutetun varastonpitäjän verottomasta varastosta ilmailukäyttöön puolustusvoimille. Puolustusvoimien tulee varastoida verottomana hankkimansa lentobensiini erillisessä säiliössä siten, että polttoainetta ei luovuteta tästä säiliöstä käytettäväksi yksityiseen huvi-ilmailuun.

6 c §

Edellä 6 a §:n 1 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa valtuutettu varastonpitäjä voi luovuttaa polttoaineet toiselle valtuutetulle varastonpitäjälle toimitettavaksi suoraan ensin mainitun varastonpitäjän verottomasta varastosta alukseen tai ilmailukäyttöön.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2008.

Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2007

Hallinto- ja kuntaministeri
Mari Kiviniemi

Ylitarkastaja
Minna Upola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.