778/2007

Annettu Helsingissä 19 päivänä heinäkuuta 2007

Valtioneuvoston asetus ajokorttiasetuksen 20 §:n 3 momentin muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä,

muutetaan 7 päivänä syyskuuta 1990 annetun ajokorttiasetuksen (845/1990) 20 §:n 3 momentti, sellaisena kuin se on asetuksessa 806/2002 seuraavasti:

20 §
Oppilaan ottaminen autokouluun

Mitä 1 momentissa säädetään oppilaan ottamisesta autokouluun, ei sovelleta annettaessa kuljettajaopetusta CE- tai C1E-luokan ajo-oikeuden saamiseksi 47 §:n 2 momentissa tarkoitetun ammatillisessa oppilaitoksessa Opetushallituksen valvonnassa tapahtuvan kuorma-autonkuljettajan perustutkintokoulutuksen yhteydessä tai, annettaessa D- tai D1-luokan kuljettajaopetusta ammatillisessa oppilaitoksessa linja-autonkuljettajan perustutkintokoulutuksen yhteydessä. Ajoneuvoyhdistelmällä ajo-opetusta annettaessa oppilaalla on oltava vetoauton ajo-oikeus ja linja-autolla ajo-opetusta annettaessa C-luokan ajo-oikeus.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 2007.

Helsingissä 19 päivänä heinäkuuta 2007

Liikenneministeri
Anu Vehviläinen

Liikenneneuvos
Matti Roine

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.