1238/2005

Annettu Helsingissä 29 päivänä joulukuuta 2005

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden laskennassa käytettävistä syrjäisyyskertoimista

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta 3 päivänä elokuuta 1992 annetun lain (733/1992) 16 §:n, sellaisena kuin se on laissa 1069/2005, nojalla:

1 §
Syrjäisyyskertoimet

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,05:

Halsua, Haukivuori, Heinävesi, Joutsa, Juuka, Kannonkoski, Karstula, Keitele, Kesälahti, Kuhmoinen, Kuivaniemi, Kustavi, Kuusamo, Kyyjärvi, Kärsämäki, Lestijärvi, Lieksa, Merikarvia, Nurmes, Perho, Pihtipudas, Piippola, Pulkkila, Puumala, Pyhäjärvi, Rantsila, Reisjärvi, Ristijärvi, Savonranta, Tervola, Utajärvi, Valtimo, Vesanto, Viitasaari, Virolahti ja Vuolijoki.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,08:

Hyrynsalmi, Ilomantsi, Kemijärvi, Kestilä, Kinnula, Kivijärvi, Kuhmo, Posio, Pudasjärvi, Pyhäntä, Rautavaara, Sodankylä, Suomussalmi, Vaala ja Ylitornio.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,10:

Hailuoto, Houtskari, Iniö, Korppoo, Nauvo ja Velkua.

Seuraavien kuntien syrjäisyyskerroin on 1,17:

Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Puolanka, Ranua, Salla, Savukoski, Taivalkoski ja Utsjoki.

2 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2006.

Tällä asetuksella kumotaan 30 päivänä joulukuuta 1996 annettu valtioneuvoston päätös sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden laskennassa käytettävistä syrjäisyyskertoimista (1364/1996).

Helsingissä 29 päivänä joulukuuta 2005

Sosiaali- ja terveysministeri
Tuula Haatainen

Hallitusneuvos
Lauri Pelkonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.