849/2004

Annettu Helsingissä 27 päivänä elokuuta 2004

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ajokorttiterveystodistuslomakkeista

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 3 päivänä huhtikuuta 1981 annetun tieliikennelain (267/1981) 108 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1091/2002, seuraavasti:

1 §
Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään ajokorttiluvan hakijan ja ajo-oikeuden haltijan terveystarkastukseen liittyvistä ajokorttiterveystodistuslomakkeista.

2 §
Ajokorttiterveystodistuslomakkeiden kaavat

Ajokorttiterveystodistuslomakkeina käytettävät nuorison terveystodistus, lääkärin lausunto ajokyvystä, erikoislääkärin todistus, silmätautien erikoislääkärin todistus ja optikon lausunto vahvistetaan tämän asetuksen liitteiden mukaisiksi.

3 §
Lomakkeiden tarkoitus

Ajoterveystarkastuksesta annettava lausunto tai todistus tulee tehdä vahvistetun kaavan mukaiselle lomakkeelle.

4 §
Kaavan mukaisten lomakkeiden jälkipainokset

Kaavan mukaisten lomakkeiden jälkipainokset sallitaan.

Ministeriön vahvistuslauseke voidaan liittää vain kaavan mukaiseen sähköiseen tai muuhun lomakkeeseen, joka on tehty kaavan mukaiselle sähköiselle tai muulle lomakkeelle.

5 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä syyskuuta 2004.

Tällä asetuksella kumotaan 19 päivänä kesäkuuta 1996 lääkärintodistuslomakkeiden kaavoista annettu sosiaali- ja terveysministeriön päätös.

Helsingissä 27 päivänä elokuuta 2004

Peruspalveluministeri
Liisa Hyssälä

Ylilääkäri
Terhi Hermanson

Liitteet

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.