820/2004

Annettu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2004

Opetusministeriön päätös Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan yhdyskuntajärjestyksen muutoksen merkitsemisestä uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin

Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa -niminen uskonnollinen yhdyskunta on uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkitsemistä varten ilmoittanut muuttaneensa yhdyskunnan nimeksi Ortodoksinen Pokrovan seurakunta ja muuttaneensa tämän johdosta yhdyskuntajärjestyksen 1 §:n 1 momentin seuraavasti:

1 §

Muodostettava Ortodoksinen Pokrovan seurakunta uskonnon opetukseen, jumalanpalvelukseen ja kirkkojärjestykseen, hengellis-kirkollisen hallinnon henkeen ja muotoihin sekä sisäiseen elämäänsä nähden noudattaa järkähtymättä Ortodoksisen itämaisen katolisen kirkon uskontunnustusta, pyhiä kanoneja ja ohjesääntöjä, kirkkojärjestystä ja käytäntöä, ja älköön Yhdyskunta ilman sanotun kirkkokunnan, - kanonisen ekumenisen kirkolliskokouksen kautta - tekemää päätöstä mitään uudistuksia uskonnon opetukseen, sakramenttien jakamiseen ja kirkkojärjestykseen, pääsiäisen viettämisaikaan sekä koko kirkkovuoteen samoin kuin papiston ja uskovaisten kirkollisen elämän kaikkiin muihin sääntöihin nähden olko oikeutettu panemaan toimeen.


Opetusministeriö on tutkinut tämän asian.

Uskonnonvapauslain (453/2003) 34 §:n nojalla opetusministeriö on käsitellyt ilmoituksen aikaisemman lain mukaisesti. Yhdyskuntajärjestyksen muutokset on laadittu mainitulla lailla kumotun uskonnonvapauslain (267/1922) mukaisesti.

Tämän perusteella opetusministeriö on hyväksynyt yhdyskuntajärjestyksen muutoksen merkittäväksi uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin.

Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2004

Kulttuuriministeri
Tanja Karpela

Ylitarkastaja
Joni Hiitola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.