731/2004
Dokumentin versiot
Annettu Helsingissä 9 päivänä elokuuta 2004
Maa- ja metsätalousministeriön asetus voin kansallisesta laatuluokasta ja sen merkitsemisestä pakkauksiin
Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 2 ja 11 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 273/2003:
1 §
Soveltamisala
Tätä asetusta sovelletaan pantaessa täytäntöön seuraavien neuvoston ja komission asetusten säännöksiä voin kansallisesta laatuluokasta:
1) neuvoston asetus (EY) N:o 1255/1999 maito- ja maitotuotealan yhteisistä markkinajärjestelyistä;
2) neuvoston asetus (EY) N:o 2991/94 levitettäviä ravintorasvoja koskevista vaatimuksista;
3) komission asetus (EY) N:o 2771/1999 neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta;
4) komission asetus (EY) N:o 2571/97 voin myynnistä alennettuun hintaan sekä konditoriatuotteiden, jäätelöiden ja muiden elintarvikkeiden valmistukseen tarkoitetulle kermalle, voille ja voiöljylle myönnettävästä tuesta; sekä
5) komission asetus (EY) N:o 213/2001 asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maidon ja maitotuotteiden analysoimisen ja laadun arvioimisen osalta sekä asetusten (EY) N:o 2771/1999 ja (EY) N:o 2799/1999 muuttamisesta.
2 §
Voin kansallisen laatuluokan merkitseminen pakkauksiin
Voin kansallinen laatuluokka on perinteinen meijerivoi. Kansallinen laatuluokka on merkittävä pakkauksiin merkinnällä "perinteinen meijerivoi".
3 §
Perinteisen meijerivoin laatuvaatimukset
Perinteisen meijerivoin tulee täyttää seuraavat laatuvaatimukset:
1) voin valmistukseen käytettävän maidon tai kerman tulee olla siten pastöroitu, että peroksidaasientsyymi voidaan todeta pysyvästi tehottomaksi; peroksidaasiaktiivisuus tulee määrittää sen mukaisesti kuten siitä säädetään komission päätöksessä 91/180/ ETY tietyistä raakamaidon ja lämpökäsitellyn maidon analyysi- ja testausmenetelmistä;
2) voin koostumuksen sekä sen valmistukseen käytettyjen raaka-aineiden tulee täyttää neuvoston asetuksen (EY) N:o 2991/1994 4 artiklassa perinteiselle voille asetetut vaatimukset; sekä
3) voin aistinvaraisten ominaisuuksien tulee täyttää komission asetuksen (EY) N:o 213/2001 liitteen VII vaatimukset.
4 §
Voimaantulo
Tämä asetus tulee voimaan 18 päivänä elokuuta 2004.
Tällä asetuksella kumotaan komission asetuksessa (EY) N:o 454/95 tarkoitetusta kansallisen laatuluokan voista 18 päivänä maaliskuuta 1996 annettu maa- ja metsätalousministeriön päätös 34/1996.
Helsingissä 9 päivänä elokuuta 2004
Maa- ja metsätalousministeri
Juha Korkeaoja
Ylitarkastaja
Pia Talvitie