1382/2003

Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2003

Valtioneuvoston asetus viranomaisradioverkon päätelaitteiden hankintaan maksettavan valtionavustuksen myöntämisperusteista

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 27 päivänä heinäkuuta 2001 annetun valtionavustuslain (688/2001) 8 §:n nojalla:

1 §

Valtion vuoden 2003 lisätalousarviossa momentilla 26.01.23 myönnetystä määrärahasta sosiaali- ja terveysministeriön käyttöön osoitettu määräraha käytetään valtionavustuksen maksamiseksi viranomaisradioverkon laitteiden hankinnasta kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollolle aiheutuviin kustannuksiin.

2 §

Sosiaali- ja terveysministeriö päättää avustusten jakautumisen lääneittäin. Jakautumisesta päätettäessä on otettava huomioon avustushakemusten määrä kussakin läänissä ja lisäksi viranomaisverkon kehittämistarpeet.

3 §

Avustus myönnetään hakemuksesta kunnille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymille niiden toteuttamiin 1 §:n mukaisiin hankintoihin.

Avustuksen määrä on 50 prosenttia, kuitenkin enintään 500 euroa, hankinnan kustannuksista. Kustannuksina otetaan huomioon päätelaitteen, laturin sekä antennin hankintahinta.

4 §

Hakemus avustuksen saamiseksi toimitetaan lääninhallitukselle.

Lääninhallitus myöntää ja maksaa avustuksen.

5 §

Lääninhallitukset maksavat avustuksen yhtenä eränä sen jälkeen, kun päätelaite on hankittu ja loppuselvitys lähetetty lääninhallitukselle. Avustus on käytettävä vuoden 2004 loppuun mennessä.

6 §

Lääninhallitukset laativat kunnilta ja kuntayhtymiltä saatujen selvitysten pohjalta raportin avustuksen käytöstä läänin alueella.

7 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2004.

Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2003

Peruspalveluministeri
Liisa Hyssälä

Hallitussihteeri
Päivi Salo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.