Valtioneuvoston asetus julkisesta työvoimapalvelusta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 204/2003 (Julkaistu 31.12.2003)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työministeriön esittelystä,
muutetaan julkisesta työvoimapalvelusta 30 päivänä joulukuuta 2002 annetun valtioneuvoston asetuksen ( 1344/2002 ) 2 §:n 4 kohta, 20 §:n 3 momentti, 23 §:n 1 ja 2 momentti, 25 §:n 2 ja 3 momentti ja 27 §:n 2 momentti, sekä
lisätään 2 §:ään uusi 5 kohta seuraavasti:
2 §Määritelmät
Tässä asetuksessa tarkoitetaan:
työnsuunnittelijalla henkilöä, jonka valtion virasto tai laitos, kunta, yhdistys tai säätiö on palkannut työllisyysmäärärahoin suunnittelemaan ja järjestämään työttömille sopivia työ- ja koulutuspaikkoja sekä muita työllistymistä edistäviä toimenpiteitä;
sosiaalisella yrityksellä sosiaalisista yrityksistä annetussa laissa (1351/2003) tarkoitettua elinkeinonharjoittajaa.
20 §Tarjouspyynnön sisältö
Tarjouspyynnössä on ilmoitettava, että tarjouksesta tulee käydä ilmi opiskelijan oikeusaseman perusteet. Tarjouspyynnössä on lisäksi ilmoitettava, että hankintahintaan sisällytetään koulutusaikaiset oppimateriaalit ja opetusvälineet. Hankintahintaan ei kuitenkaan sisällytetä asiakirjojen saamiseen tai lunastamiseen välittömästi liittyviä kustannuksia tai asiakirjoista viranomaisille suoritettavia maksuja, jos kyseessä on lupa, lisenssi tai muu vastaava asiakirja, jota koulutuksen tavoitteena olevassa ammatissa toimiminen edellyttää.
23 §Työllistetyn edelleensijoitus
Kunta, työpaja tai sosiaalinen yritys voi sijoittaa työllistämänsä pitkäaikaistyöttömän, jonka palkkaukseen on myönnetty työllistämistukea tai yhdistelmätukea, työhön yhdistykseen, säätiöön tai yksityiselle henkilölle. Sosiaalinen yritys voi sijoittaa edelleen myös työllistämänsä vajaakuntoisen. Työllistetyn edelleen sijoittaminen edellyttää lisäksi, että kunta, työpaja tai sosiaalinen yritys:
ilmoittaa työvoimatoimistolle työllistetyn sijoittamisesta työhön ennen sijoituksen alkamista; sekä
perii työn järjestäjältä enintään työllistämisestä aiheutuvien kustannusten ja sille työllistetystä maksettavan työllistämistuen tai yhdistelmätuen erotuksen päivää kohti.
Työpaja tai sosiaalinen yritys voi sijoittaa työllistetyn 1 momentissa säädetyin edellytyksin työhön myös yritykseen.
25 §Tuen kesto
Sen jälkeen, kun joku on ollut työllisyysmäärärahoin työllistettynä enimmäisajan yhden tai useamman työnantajan palveluksessa, häntä ei voida osoittaa uudelleen työllisyysmäärärahoin tuettuun työhön, ennen kuin hän on ollut viimeisten kuuden kuukauden aikana vähintään viisi kuukautta työttömänä työnhakijana työvoimatoimistossa. Vajaakuntoinen voidaan kuitenkin edellä säädetyn rajoituksen estämättä osoittaa uudelleen työllisyysmäärärahoin tuettuun työhön sosiaalisen yrityksen palvelukseen, jos se on hänen alentuneen työkykynsä ja muut työllistymismahdollisuutensa huomioon ottaen tarkoituksenmukaista.
Yhdistelmätuen enimmäisajasta ja tuen myöntämisestä uudelleen on voimassa, mitä työttömyysturvalaissa (1290/2002) säädetään. Työttömyysturvalain 9 luvun 7 §:n 3 momentista poiketen työmarkkinatuki yhdistettynä työllistämistukeen voidaan määrätä maksettavaksi enintään 24 kuukaudeksi henkilöä kohden, jos yhdistelmätuki myönnetään sosiaaliselle yritykselle vajaakuntoisen työllistämiseksi.
27 §Palvelukokonaisuuden kesto
Jos joku työllistetään työllistämistuella tai yhdistelmätuella yli 12 kuukaudeksi, 1 momentissa tarkoitettua palvelukokonaisuuden 24 kuukauden enimmäiskestoa voidaan pidentää vastaavasti. Sitä voidaan kuitenkin pidentää enintään 24 kuukaudella.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2004.
Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.
Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2003
Ministeri Leena LuhtanenLainsäädäntöneuvos Pasi Järvinen