899/2000

Annettu Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 2000

Tasavallan presidentin asetus Suomen ulkomaanedustustojen sijaintipaikoista annetun tasavallan presidentin asetuksen muuttamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty ulkoasiainministerin esittelystä,

muutetaan Suomen ulkomaanedustustojen sijaintipaikoista 3 päivänä maaliskuuta 2000 annetun tasavallan presidentin asetuksen (262/2000) 4 §:n 1 ja 2 momentti sekä

lisätään asetuksen 3 §:ään uusi 2 momentti seuraavasti:

3 §
Muut diplomaattiset edustustot

Suomella on kunniapääkonsulaatin yhteydessä toimiva lähetetyn virkamiehen johtama konsuliasioiden toimisto Sydneyssä (Australia) ja Vancouverissa (Kanada).

4 §
Konsulaatit

Suomella on lähetetyn virkamiehen johtama pääkonsulaatti seuraavissa paikoissa: Los Angeles ja New York (Amerikan yhdysvallat), Hongkong ja Shanghai (Kiina), Göteborg (Ruotsi), Hampuri (Saksa) ja Pietari (Venäjä).

Suomella on lähetetyn virkamiehen johtama konsulaatti Las Palmasissa (Espanja) ja Torontossa (Kanada).Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2001.

Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Sydneyn, Toronton ja Vancouverin kunniapääkonsulaateissa tämän asetuksen voimaan tullessa olevat virkamiehet toimivat jatkossa mainittuihin kaupunkeihin tällä asetuksella perustetuissa edustustoissa.

Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 2000

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Ulkoasiainministeri
Erkki Tuomioja

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.