1164/1998

Annettu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 1998

Valtiovarainministeriön päätös ajoneuvoveron kannosta annetun valtiovarainministeriön päätöksen 1 ja 4 §:n muuttamisesta

Valtiovarainministeriö on muuttanut ajoneuvoveron kannosta 19 päivänä joulukuuta 1997 antamansa päätöksen (1314/1997) 1 ja 4 §:n näin kuuluviksi:

1 §
Verokauden alkaessa rekisterissä olevat ajoneuvot

Ajoneuvovero kannetaan verokauden alkaessa rekisterissä olevista ajoneuvoista verovelvolliselle lähetettävällä verolipulla. Vero kannetaan yhdessä erässä.

Vuodelta 1999 kannettava vero erääntyy maksettavaksi verolippuun merkittynä, ajanjaksolla 1―5 päivinä helmikuuta 1999 olevana eräpäivänä.

4 §
Maksupaikat

Ajoneuvovero maksetaan postisiirtoliikettä harjoittavaan postitoimipaikkaan tai pankkiin. Ahvenanmaan lääninhallituksen maksuunpanema vero saadaan suorittaa myös Ahvenanmaan lääninhallituksen kassaan. Veron voi maksaa myös laskunmaksuautomaatilla tai yritys- tai kotipäätettä käyttäen.

Ajoneuvoveroa maksettaessa on aina ilmoitettava verolipun tilisiirtolomakkeeseen merkitty viitenumero.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1999. Sitä sovelletaan ensimmäisen kerran vuoden 1999 ajoneuvoverotuksessa.

Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 1998

Ministeri
Jouko Skinnari

Vanhempi hallitussihteeri
Heikki Kuitunen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.