552/1998

Annettu Helsingissä 8 päivänä heinäkuuta 1998

Sisäasiainministeriön poliisimääräys eräistä liikkumis- ja oleskelukielloista

Sisäasiainministeriö on 7 päivänä huhtikuuta 1995 annetun poliisilain (493/1995) 52 §:n nojalla päättänyt antaa seuraavan poliisimääräyksen:

1 §
Liikkumis- ja oleskelukielto

Liikkuminen ja oleskelu Länsi-Suomen läänissä Viljakkalan kunnassa olevalla Haverin kaivosalueella ilman Glenmore Highlands Inc kaivosyhtiön tai sen edustajan antamaa lupaa on kielletty karttaliitteessä osoitetulla alueella. Karttaliite on nähtävillä asianajotoimisto Ahola & Sokka Oy:n toimistossa Itälahdenkatu 15―17 Helsinki sekä sisäasiainministeriön kirjaamossa.

Mitä edellä määrätään, ei koske viranomaisten säädettyjen tehtäviensä vuoksi tarpeellista liikkumista ja oleskelua alueella.

2 §
Määräyksen kattavan alueen merkitseminen

Edellä 1 §:ssä mainitun alueen haltijan on aidattava alue sekä merkittävä se kieltoa ja sen rikkomisesta aiheutuvaa sakkorangaistusta osoittavin tauluin tai merkein. Kulku kaivosalueelle on ohjattava porttien kautta, jotka ovat joko valvottuja taikka asianmukaisesti lukittu.

3 §
Kiellon päättyminen

Luovuttaessaan alueen hallinnan taikka lopettaessaan kaivostoiminnan yhtiön tulee poistaa kieltoa ja sen rikkomisesta seuraavaa sakkorangaistusta osoittavat taulut ja merkit sekä ilmoitettava muutoksesta viipymättä sisäasiainministeriöön. Yhtiön on kuitenkin varustettava alue sen vaarallisuudesta osoittavin tauluin.

4 §
Rangaistussäännös

Tämän poliisimääräyksen mukaisen liikkumis- ja oleskelukiellon rikkomisesta voidaan tuomita enintään viiteenkymmeneen päiväsakkoon siten kuin poliisilain 52 §:ssä säädetään.

5 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1998.

Helsingissä 8 päivänä heinäkuuta 1998

Sisäasiainministeri
Jan-Erik Enestam

Ylikomisario
Hannu Hannula

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.