441/1998

Annettu Helsingissä 22 päivänä kesäkuuta 1998

Liikenneministeriön päätös erikoiskuljetuksista ja erikoiskuljetusajoneuvoista annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta

Liikenneministeriö on

lisännyt erikoiskuljetuksista ja erikoiskuljetusajoneuvoista 17 päivänä joulukuuta 1992 annetun liikenneministeriön päätöksen (1715/1992) 7 luvun otsikon jälkeen uuden 28 a §:n seuraavasti:

28 a §
ETA-valtiossa ja muussa valtiossa rekisteröidyt tai käyttöön otetut ajoneuvot erikoiskuljetuksessa

1. Jäljempänä tässä luvussa erikoiskuljetukselle säädettyjä raja-arvoja sovelletaan Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa (ETA-valtio) rekisteröidyille tai käyttöönotetuille ajoneuvoille.

2. Käytettäessä muussa kuin ETA-valtiossa rekisteröityä tai käyttöön otettua ajoneuvoa erikoiskuljetukseen Suomessa sovelletaan siihen ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen 4 a luvun massoja ja mittoja koskevia raja-arvoja, ellei ajoneuvohallintokeskus tai tielaitos ole myöntänyt lupaa niiden ylittämiseen.


Tämä päätös tulee voimaan 25 päivänä kesäkuuta 1998.

Helsingissä 22 päivänä kesäkuuta 1998

Liikenneministeri
Matti Aura

Apulaisosastopäällikkö
Reino Lampinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.