207/1998

Annettu Helsingissä 23 päivänä maaliskuuta 1998

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston päätös eläintautien vastustamiseksi suoritettavista tarkastuksista Euroopan yhteisön sisämarkkinoilla annetun maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston päätöksen muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosasto on

muuttanut eläintautien vastustamiseksi suoritettavista tarkastuksista Euroopan yhteisön sisämarkkinoilla 21 päivänä huhtikuuta 1995 annetun maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston päätöksen (572/1995) liitteen III seuraavasti:


Tämä päätös tulee voimaan 27 päivänä maaliskuuta 1998.

Helsingissä 23 päivänä maaliskuuta 1998

Apulaisosastopäällikkö
Jaana Husu-Kallio

Eläinlääkintötarkastaja
Kajsa Hakulin

LIITE III

1. Maito ja maitovalmisteet, joita ei ole tarkoitettu elintarvikkeeksi.

2. Sorkka- ja kavioeläinten nahat ja vuodat, paitsi piklatut tai muokatut nahat ja vuodat, wet blue-nahat ja -vuodat tai sellaiset nahat ja vuodat, jotka on käsitelty 8 tunnin ajan kalkkisuolaliuoksessa pH-arvossa 12―13.

3. Lemmikkieläinten rehut, joiden valmistukseen on käytetty eläimistä peräisin olevia raaka-aineita, paitsi sellaiset säilykkeet, kuivamuonat, puolikosteat rehut tai puruluut, jotka tuodaan tai viedään omaan käyttöön.

4. Luut, sarvet, kaviot, sorkat ja niistä valmistetut tuotteet.

5. Eläimistä peräisin olevista raaka-aineista valmistettu proteiini, kuten lihajauho, lihaluujauho, luujauho, verijauhe, höyhenjauho tai kalajauho sekä tällaista proteiinia sisältävät rehut.

6. Eläimistä peräisin oleva veri tai verituotteet.

7. Mehiläishoitoon tarkoitetut mehiläistuotteet.

8. Kuolleet luonnonvaraiset sorkka- ja kavioeläimet ja linnut tai niiden osat, paitsi täytetyt, muokatut tai muuten siten käsitellyt, että ne säilyvät huoneenlämmössä.

9. Eläimistä peräisin olevat lannoitteet tai lanta.

10. Villa, karva ja harjakset paitsi sellaiset, jotka on pesty teollisesti tai saatu muokkauksen yhteydessä taikka sellaiset, jotka tuodaan tai viedään omaan käyttöön.

11. Höyhenet ja höyhenten osat paitsi sellaiset, jotka on höyrytetty tai muuten käsitelty siten, ettei niistä aiheudu tautien leviämisen vaaraa taikka sellaiset, jotka tuodaan tai viedään omaan käyttöön.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.