202/1998

Annettu Helsingissä 20 päivänä maaliskuuta 1998

Asetus Satakunnan avovankilasta

Oikeusministerin esittelystä säädetään:

1 §

Huittisten varavankila ja Köyliön varavankila lakkautetaan ja niistä perustetaan 1 päivästä toukokuuta 1998 Huittisten kaupunkiin Satakunnan avovankila.

2 §

Tämän asetuksen tullessa voimaan lakkaavat Huittisten varavankilan ja Köyliön varavankilan nykyiset johtokunnat.

Vankilan johtokuntaan vaaleilla valittavien jäsenten ensimmäisestä vaalista määrätään oikeusministeriön päätöksellä noudattaen soveltuvin osin, mitä vankeinhoitolaitoksesta annetussa asetuksessa (134/1986) säädetään.

Siihen asti kun 2 momentissa tarkoitetut johtokunnan jäsenet on valittu ja vaalin tulos vahvistettu, hoitaa johtokunnan tehtävät ja ratkaisee sille kuuluvat asiat oikeusministeriön määräämä väliaikainen johtokunta, johon kuuluu yksi tai useampi avovankilan virkamies.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1998.

Asetuksella kumotaan Köyliön varavankila nimisen itsenäisen, väliaikaisen varavankilan perustamisesta 3 päivänä toukokuuta 1935 annettu asetus (178/1935) ja Huittisten varavankila nimisen itsenäisen, väliaikaisen varavankilan perustamisesta 16 päivänä heinäkuuta 1935 annettu asetus (256/1935).

Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Helsingissä 20 päivänä maaliskuuta 1998

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Oikeusministeri
Jussi Järventaus

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.