179/1998

Annettu Helsingissä 6 päivänä maaliskuuta 1998

Opetusministeriön päätös Suomen Adventtikirkko -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan yhdyskuntajärjestyksen muutoksen rekisteriin merkitsemisestä

Suomen Adventtikirkko -niminen uskonnollinen yhdyskunta on uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkitsemistä varten ilmoittanut muuttaneensa 7 päivänä helmikuuta 1994 annetulla opetusministeriön päätöksellä (115/1994) hyväksytyn yhdyskuntajärjestyksen 1 §:n, 12 §:n ja 30 §:n sekä lisänneensä 22 §:ään uuden 2 momentin seuraavasti:

1 §

Yhdyskunnan nimi on Suomen Adventtikirkko, ruotsiksi Finlands Adventkyrka ja englanniksi The Seventh-day Adventist Church in Finland. Sen toiminta-alue on Suomi ja kotipaikka Tampereen kaupunki. Yhdyskunta kuuluu unionina (The Finland Union Conference of Seventh-day Adventists) kansainvälisen Seitsemännen päivän adventistien pääkonferenssin (The General Conference of Seventh-day Adventists) Trans-Euroopan osastoon. Jäljempänä niitä kutsutaan pääkonferenssiksi ja osastoksi.

12 §

Yleiskokouksen edustajien valinnasta ja asemansa perusteella oikeutetuista edustajista on säädetty erikseen yhdyskuntajärjestystä täydentävissä säännöissä.

22 §

Yhdyskunnan hallituksen ja piirikunnan johtokunnan päätöksellä yhdyskunnan kes kushallinnolla ja piirikunnalla voi olla yhteinen kirjanpito. Tällöin tuloslaskelmasta tulee käydä eritellysti ilmi kummankin hallintoelimen päätäntävaltaan kuuluvien varojen käyttö. Yhteinen tase ja tuloslaskelma on esitettävä ja tili- ja vastuuvapaudesta päätettävä erikseen sekä yhdyskunnan että piirikunnan vuosikokouksessa.

30 §

Edustajiston kokouksen edustajien valinnasta ja asemansa perusteella oikeutetuista edustajista on säädetty erikseen yhdyskuntajärjestystä täydentävissä säännöissä.


Opetusministeriö on tutkinut asian.

Suomen Adventtikirkko -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan yhdyskuntajärjestyksen muutos on laadittu uskonnonvapauslain (267/1922) säännöksiä noudattaen. Tämän perusteella opetusministeriö on hyväksynyt muutoksen merkittäväksi uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin.

Helsingissä 6 päivänä maaliskuuta 1998

Opetusministeri
Olli-Pekka Heinonen

Ylitarkastaja
Salla Rinne

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.