82/1997

Annettu Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 1997

Maa- ja metsätalousministeriön päätös eläimistä saatavien elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden eläinlääkinnällisistärajatarkastuksista annetun maa- ja metsätalousministeriön päätöksen muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriö on

muuttanut eläimistä saatavien elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden eläinlääkinnällisistä rajatarkastuksista 30 päivänä joulukuuta 1996 annetun maa- ja metsätalousministeriön päätöksen (1237/1996) 31 §:än 2 momentin; ja

lisännyt 30 §:ään uuden 2 momentin, seuraavasti:

Tuontierän hylkääminen
30 §

Rajaeläinlääkärin on myös hylättävä sellaiset Suomeen tarkoitetut tuontierät, joiden epäillään tai todetaan aiheuttavan eläintautien leviämisen vaaraa.

31 §

Rajaeläinlääkärin on myös hylättävä sellaiset Euroopan yhteisön alueelle tai tullivarastoon tuotavat tuontierät, joiden tuonti Euroopan yhteisön alueelle on komission antaman suojapäätöksen perusteella kielletty tai joiden epäillään taikka todetaan aiheuttavan eläintautien leviämisen vaaraa.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1997.

Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 1997

Maa- ja metsätalousministeri
Kalevi Hemilä

Eläinlääkintötarkastaja
Hentriikka Kontio

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.