630/1996

Annettu Helsingissä 16 päivänä elokuuta 1996

Asetus lääninoikeusasetuksen muuttamisesta

Oikeusministerin esittelystä

lisätään 2 päivänä kesäkuuta 1989 annettuun lääninoikeusasetukseen (522/89) uusi 12 a ja 14 a § seuraavasti:

12 a §

Lääninoikeuksien yhteisen tuomiopiirin johtoryhmä valmistelee yhteisen tuomiopiirin hallintoa koskevat asiat.

Yhteisen tuomiopiirin johtoryhmän muodostavat lääninoikeuksien ylituomarit ja hallintopäällikkönä toimivat virkamiehet, jos sellaiset on määrätty. Johtoryhmään voi kuulua myös muuta lääninoikeuden henkilöstöä sen mukaan kuin lääninoikeuslain 8 §:n 3 momentissa tarkoitettu lääninoikeuden ylituomari määrää.

Johtoryhmän puheenjohtajana toimii lääninoikeuslain 8 §:n 3 momentissa tarkoitettu lääninoikeuden ylituomari. Puheenjohtaja määrää, mitkä asiat käsitellään yhteisen tuomiopiirin johtoryhmässä.

14 a §

Lääninoikeuslain 8 §:n 3 momentissa tarkoitetun lääninoikeuden ylituomarin tehtävänä on sen lisäksi, mitä muutoin on säädetty tai määrätty, vahvistaa yhteisen tuomiopiirin lääninoikeuksien työmäärien perusteet siten, että tehtävät jakaantuvat tasaisesti yhteisen tuomiopiirien lääninoikeuksien kesken ja että asiat voidaan ratkaista joutuisasti.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1996.

Helsingissä 16 päivänä elokuuta 1996

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Oikeusministeri
Kari Häkämies

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.