Asetus työllisyysasetuksen väliaikaisesta muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Työministerin esittelystä
lisätään väliaikaisesti 29 päivänä tammikuuta 1993 annettuun työllisyysasetukseen ( 130/93 ) siitä 3 päivänä maaliskuuta 1995 annetulla asetuksella (273/95) kumotun 8 luvun tilalle uusi 8 luku seuraavasti:
8 lukuTyöaikakokeilujen tukeminen
35 §Työllistämistuki työaikakokeiluihin
Työllisyysmäärärahoista voidaan myöntää työllistämistukea valtion talousarviossa olevan määrärahan rajoissa kunnalle tai kuntayhtymälle, joka työaikakokeiluista sopimalla lyhentää viranhaltijoiden tai työntekijöiden työaikaa ja samalla palkkaa työaikaansa lyhentävien viranhaltioiden ja työntekijöiden lisäksi työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana olevan työvoimatoimiston osoittaman henkilön.
36 §Tuen myöntämisen edellytykset
Työllistämistuen myöntämisen edellytyksenä on:
ettei palvelussuhde, jota varten tuki on tarkoitettu, ole alkanut ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty;
ettei työnantaja ole työssäkäyntialueella hakemuksen jättämistä edeltäneiden yhdeksän kuukauden aikana tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanonut tai lomauttanut viranhaltijoita ja työntekijöitä samoista tai samanlaisista tehtävistä taikka lyhentänyt heidän työaikaansa;
ettei tukeen perustuva työhönottaminen aiheuta työaikakokeilun ulkopuolella olevien viranhaltijoiden ja työntekijöiden irtisanomista tai lomauttamista taikka heidän työolosuhteidensa tai etuuksiensa huonontumista;
ettei työnantaja saa työllistettävän henkilön palkkaamiseen tai työllistämisen edistämiseen samalta ajalta muuta valtion tukea; ja
että työllistämistuella työllistetyn työaika on keskimäärin vähintään kuusi tuntia päivässä.
Tukea myönnettäessä voidaan asettaa tuen saamiselle myös muita työllistettävän tai työllisyyden hoidon kannalta tarpeellisia ehtoja.
37 §Tuen määrä ja kesto
Työllistämistuki voi olla enintään 50 prosenttia työaikakokeiluun palkattavien työttömien työllistämisestä aiheutuvista hyväksyttävistä palkkauskustannuksista. Hyväksyttäviä palkkauskustannuksia ovat työllistetylle maksettava varsinainen palkka ja tuntipalkkaiselle työllistetylle vastaavat palkanosat sekä työnantajan eläke- ja sosiaaliturvamaksu.
Työllistämistukea voidaan myöntää samaan työaikakokeiluun enintään kahden vuoden ajaksi.
Työllistämistukea voidaan maksaa enintään yhtä monen työttömän työllistämiseksi kuin kunnassa tai kuntayhtymässä on työaikakokeilussa olevia viranhaltijoita ja työntekijöitä.
37 a §Useampaa vuotta koskevat päätökset ja työllistämistuen myöntäminen
Useampaa vuotta koskevat päätökset on tehtävä tulevien vuosien osalta ehdolla, että tarkoitukseen tarvittavat määrärahat ovat käytettävissä.
38 §Työaikakokeilujen tukemisesta päättäminen
Työaikakokeilun tukemista koskeva hakemus tehdään kirjallisesti asianomaiselle ministeriölle.
Hakemuksesta tulee käydä ilmi työaikakokeilun sisältö ja tavoitteet, arvio työllistämistuella palkattavien palkkauskustannuksista ja muut hakemuksen käsittelyn kannalta tarpeelliset tiedot.
Ministeriö päättää, mitä työaikakokeiluja tuetaan työllistämistuella.
Päätettyään hyväksyä työaikakokeilun työllistämistuen piiriin ministeriö toimittaa työaikakokeilun tukemista koskevan päätöksensä sille työvoimatoimistolle, jonka toimialueella työpaikat sijaitsevat. Asianomainen työvoimatoimisto päättää työllistämistuen myöntämisestä.
38 a §Työllistämistuen maksaminen
Työvoimapiirin toimisto maksaa työllistämistuen kultakin vuosineljännekseltä jälkikäteen työvoimatoimiston hyväksymän maksatushakemuksen perusteella.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1996 ja on voimassa 31 päivään joulukuuta 1998.
Tämän asetuksen nojalla voidaan myöntää työllistämistukea enintään 20 kunnan tai kuntayhtymän työaikakokeilujen tukemiseksi.
Tämän asetuksen mukaista työllistämistukea voidaan myöntää työaikakokeiluihin, jotka aloitetaan tämän asetuksen tultua voimaan ja jotka toteutetaan sen voimassa ollessa.
Naantalissa 20 päivänä kesäkuuta 1996
Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARITyöministeri Liisa Jaakonsaari