1534/1995

Annettu Helsingissä 13 päivänä joulukuuta 1995

Valtioneuvoston päätös saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä

Valtioneuvosto on saariston kehityksen edistämisestä 26 päivänä kesäkuuta 1981 annetun lain (494/81) 9 §:n nojalla sisäasiainministeriön esittelystä päättänyt:

1  §

Saaristokuntia ovat:

Turun ja Porin lääni

Dragsfjärd, Houtskari, Iniö, Korppoo, Kustavi, Nauvo ja Velkua.

Mikkelin lääni

Hirvensalmi, Puumala ja Sulkava.

Kuopion lääni

Vehmersalmi.

Pohjois-Karjalan lääni

Rääkkylä.

Vaasan lääni

Maksamaa.

Oulun lääni

Hailuoto.

2  §

Seuraavissa kunnissa oleviin saariin, joihin ei ole kiinteää tieyhteyttä sekä suluissa erikseen mainittuihin saariin ja muihin alueisiin, joihin on kiinteä tieyhteys, sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä:

Uudenmaan lääni

Inkoo (myös Storramsjö-Hirdal, Barö, Räfsö, Degerö ja Stävö), Pernaja (myös Sarvsalö, Kabböle-Isnäs, Tjuvö ja Strömsland), Porvoon maalaiskunta (myös Emsalö, Vässölandet ja Tirmo-Fagersta), Sipoo (myös Kitö ja Löparö) ja Tammisaari (myös Bromarv, Trollshovda, Lindö, Svedja-Öby ja Odensö-Norrby-Båsa).

Turun ja Porin lääni

Askainen (myös Lempisaari ja Livonsaari), Halikko (myös Angelniemi ja Angelansaari), Kemiö (myös Kemiön saari), Merimasku (myös Otavan saari), Parainen (myös Stormälö, Lillmälö-Lenholm, Stortervolandet, Lilltervo ja Lemlax), Piikkiö, Rymättylä (myös Otavan saari), Särkisalo (myös Isoluoto ja Kaukassalo), Taivassalo (myös Leikluoto, Kuuste, Mussalo-Lehtinen, Kaitainen ja Naurisluoto-Kuusisto), Västanfjärd (myös Kemiön saari) ja Uusikaupunki (myös Pyhämaa-Lepäinen ja Kittamaa).

Hämeen lääni

Asikkala (myös Vedentausta, Salonsaari, Rutalahti ja Vähä-Pulkkila).

Kymen lääni

Kotka (myös Tiutinen), Pyhtää (myös Munapirtin saari), Taipalsaari (myös PönniäläKuitto-Merenlahti-Kattelussaari) ja Uukuniemi (myös Korpijärvi-Värtsi).

Mikkelin lääni

Anttola (myös Saukonsalo, Piekälänsaari, Pihlajasalo, Hirvensalo, Keljunniemi ja Neitvuori), Enonkoski (myös Ihamaniemi), Savonlinna (myös Pellossalo-Pitkälä, Loikansaari, Liistonsaari, Mikkolanniemi, Kommerniemi, Kiviapaja, Oravi-Ahvensalmi ja Sorsasalo).

Kuopion lääni

Tervo (myös Linnonsaari, Käpysaari, Lieteniemi ja Hyvölä-Vekaroniemi).

Pohjois-Karjalan lääni

Juuka (myös Larinsaari-Koveronsaari ja Ritoniemi), Kesälahti (myös Sarvisalo, Pellavasniemi-Kiurusaari, Pöllänniemi-Lentteenniemi och Mustolanperä-Varmonniemi) ja Lieksa (myös Koli).

Vaasan lääni

Luoto (myös Larsmo, Eugmo, Vikarholmen/Lilla Furuholmen ja Hästgrundet), Maalahti, Mustasaari (myös Köklot ja Värlax) ja Oravainen (myös Oxkangar).

Keski-Suomen lääni

Joutsa (myös Kälä-Ollinsalmi), Kivijärvi (myös Lokakylä, Talviaislahti) ja Korpilahti (myös Oittila ja Putkilahti).

Oulun lääni

Vaala (myös Manamansalo).

3  §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1996 ja on voimassa 31 päivään joulukuuta 1996.

Helsingissä 13 päivänä joulukuuta 1995

Ministeri
Jouni Backman

Neuvotteleva virkamies
Kaisa-Leena Lintilä

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.