1257/1995

Annettu Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 1995

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös sähkön myyntihintojen erittelystä laskutuksessa

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun sähkömarkkinalain (386/95) 23 §:n 1 momentin nojalla päättänyt:

1  §

Sähkön vähittäismyyjän on ilmoitettava asiakkailleen laskutuksen yhteydessä erikseen verkonhaltijalle suoritetun maksun osuus (p/kWh), sähkönmyyntimaksun osuus (p/kWh) sekä mahdolliset läpilaskutuslisät (p/kWh) ja arvonlisävero (p/kWh).

Verkonhaltijalle suoritettu maksu on ilmoitettava asiakkaille ainakin kerran vuodessa eriteltynä jakeluverkonhaltijan sähköverkonja muun verkon osuuksiin (p/kWh).

Sähkömarkkinalain 21 §:ssä tarkoitettujen toimitusvelvollisuuden piirissä olevien asiakkaiden osalta riittää kerran vuodessa tehtävä, 1 momentissa mainittu erittely.

2  §

Erittely on tehtävä selkeällä ja yksikäsitteisellä sekä asiakkaan kannalta helposti ymmärrettävällä tavalla.

3  §

Sähkön vähittäismyyjän laskusta tulee käydä ilmi maksun määräytymisperuste (esim. p/kWh), asiakkaan käyttämä määrä (esim. kWh) ja maksun määrä (mk).

4  §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänätammikuuta 1996.

Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 1995

Kauppa- ja teollisuusministeri
Antti Kalliomäki

Neuvotteleva virkamies
Arto Lepistö

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.