1381/1994

Annettu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 1994

Valtiovarainministeriön päätös arvopaperin ottamista pörssilistalle koskevista vaatimuksista annetun päätöksen muuttamisesta

Valtiovarainministeriö on muuttanut 13 päivänä lokakuuta 1994 arvopaperin ottamista pörssilistalle koskevista vaatimuksista annetun valtiovarainministeriön päätöksen (906/94) 3 §:n 3 momentin, 7 §:n 2 momentin ja 8 §:n 3 momentin seuraavasti:

Osakeyhtiöitä koskevat erityismääräykset
3  §

Rahoitustarkastus voi arvopaperipörssin hakemuksesta myöntää poikkeuksen 1 momentissa tarkoitetusta vaatimuksesta, jos osakkeiden markkinat ovat rahoitustarkastuksen arvion mukaan muutenkin riittävät.


Osakkeita koskevat erityismääräykset
7  §

Rahoitustarkastus voi arvopaperipörssin hakemuksesta myöntää poikkeuksen 1 momentissa tarkoitetusta vaatimuksesta, vaikka vaatimus täyttyy vasta, kun osakkeet on otettu pörssilistalle, jos rahoitustarkastus katsoo, että vaatimus täyttyy riittävän lyhyessä ajassa osakkeiden pörssilistalle ottamisesta. Rahoitustarkastus voi arvopaperipörssin hakemuksesta myöntää poikkeuksen myös, jos rahoitustarkastus arvioi, että osakkeen markkinat tulevat olemaan muutenkin riittävät ottaen huomioon samanlajisten osakkeiden määrän ja jakautumisen yleisölle.


Velkakirjoja koskevat erityismääräykset
8  §

Rahoitustarkastus voi arvopaperipörssin hakemuksesta myöntää poikkeuksen 1 momentissa tarkoitetusta vaatimuksesta, jos rahoitustarkastus arvioi, että velkakirjojen markkinat tulevat olemaan muutenkin riittävät.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1995.

Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 1994

Valtiovarainministeri
Iiro Viinanen

Lainsäädäntöneuvos
Ilkka Harju

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.