Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

818/1994

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Asetus työllisyysasetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Työministerin esittelystä

muutetaan 29 päivänä helmikuuta 1993 annetun työllisyysasetuksen ( 130/93 ) 20 §:n 4 momentti, 21 §:n 1 momentin 5 kohta, 22 §:n 1 momentin 2 kohta, 41 §:n 1 momentti, 46 §:n 1 momentti ja 47 §, sellaisena kuin näistä 47 § on muutettuna 17 päivänä joulukuuta 1993 annetussa asetuksessa (1252/93), sekä

lisätään asetuksen 20 §:n 3 momenttiin uusi 2―4 kohta seuraavasti:

20  §Työllistämistuki työharjoitteluun


Työharjoittelutukea voidaan ilman 1 momentissa tarkoitettua koulutusvelvoitetta myöntää:


2) 

työnantajalle, joka järjestää alle 30-vuotiaalle ammatillisesta oppilaitoksesta tai korkeakoulusta valmistuneelle työttömälle työnhakijalle valmistumisen jälkeisen ensimmäisen hankittua koulutusta vastaavan työpaikan;

3) 

työnantajalle, joka tekee työvoimatoimiston osoittaman ammattitaidottoman 2 §:n 1 kohdassa tarkoitetun nuoren kanssa oppisopimuskoulutuksesta annetun lain (1605/92) 2 §:ssä tarkoitetun peruskoulutusta koskevan työsopimuksen; sekä

4) 

työnantajalle, joka tekee työvoimatoimiston osoittaman alle 30-vuotiaan työttömän kanssa oppisopimuskoulutuksesta annetun lain 2 §:ssä tarkoitetun lisäkoulutusta koskevan työsopimuksen.

Mitä 17 §:n 2 momentissa säädetään, ei sovelleta tämän pykälän 3 momentin 2―4 kohdassa tarkoitettuun työharjoitteluun.

21  §Työllistämistuen myöntämisen erityiset edellytykset

Työllistämistukea ei voida myöntää:


5) 

jos työnantajalla on mahdollisuus saada työllistettävän henkilön palkkaamiseen tai työllistämisen edistämiseen samalta ajalta muuta valtion tukea lukuunottamatta oppisopimuskoulutuksesta annetun lain mukaista työnantajalle maksettavaa koulutuskorvausta;


22  §Tuen määrä ja työaika

Työllistämistukea maksetaan päivää ja henkilöä kohti:


2)

työttömän työharjoittelun järjestämisestä normaali työllistämistuki 70 prosentilla korotettuna paitsi 20 §:n 3 momentin 2 kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa, joissa tuen määrä on normaali työllistämistuki 40 prosentilla korotettuna, 20 §:n 3 momentin 3 kohdassa tarkoitetussa tapauksissa, joissa tuen määrä on 60 prosenttia normaalista työllistämistuesta ja 20 §:n 3 momentin 4 kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa, joissa tukena maksetaan normaali työllistämistuki.


41  §Palvelussuhteen kesto

Työllisyysmäärärahoista henkilöstön palkkaukseen osoitettua määrärahaa tai työllistämistukea voidaan osoittaa tai myöntää enintään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan. Oppisopimuskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun työsopimuksen perusteella työllistämistukea voidaan kuitenkin myöntää koko sopimuskauden ajaksi.


46  §Hakeminen

Työllistämistukea haetaan tai esitys tuen myöntämisestä tehdään kirjallisesti työvoimatoimistolle tai työvoimapiirin toimistolle. Palkkaukseen myönnettävää työllistämistukea koskevan hakemuksen tekee työnantaja. Oppisopimuskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitettuun työsopimukseen perustuvaa työllistämistukea koskevan esityksen työllistämistuen myöntämisestä kuitenkin tekee asianomainen koulutustarkastaja. Palkkaukseen myönnettävää työllistämistukea koskeva hakemus tai esitys jätetään sille työvoimatoimistolle, jonka toimialueella työpaikat sijaitsevat, tai sille työvoimatoimistolle, jonka työnhakijoita tuella on tarkoitus palkata. Yritykselle 19 §:n nojalla myönnettävää tukea haetaan kuitenkin siltä työvoimapiirin toimistolta, jonka toimialueella työpaikat sijaitsevat.


47  §Myöntäminen

Työllistämistuen myöntämisestä päättää se työvoimatoimisto tai työvoimapiirin toimisto, johon hakemus tai esitys on jätetty tai olisi tullut jättää käsiteltäväksi. Työvoimatoimisto päättää tuen myöntämisestä työvoimapiirin toimiston sen käyttöön osoittaman määrärahan rajoissa ja työvoimapiirin toimisto valtioneuvoston työvoimapiirin alueelle osoittamien määrärahojen rajoissa.


Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä syyskuuta 1994. Asetus on voimassa 31 päivään joulukuuta 1996.

Helsingissä 16 päivänä syyskuuta 1994

Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARIMinisteri Mauri Pekkarinen

Sivun alkuun