689/1994

Annettu Naantalissa 2 päivänä elokuuta 1994

Asetus Eckerön posti- ja tullitalokiinteistön siirtämisestä Ahvenanmaan maakunnalle

Oikeusministeriön esittelystä säädetään 16 päivänä elokuuta 1991 annetun Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/91) 75 §:n 1 momentin ja 78 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Eckerön kunnan Storbyn kylässä sijaitseva, kesäkuun 1 päivänä vuonna 1819 allekirjoitetulla sopimuksella valtion hallintaan siirtynyt posti- ja tullitalokiinteistö, jota ei ole erotettu itsenäiseksi kiinteistörekisteriyksiköksi, siirretään sillä sijaitsevine rakennuksineen ja kiinteine rakennelmineen sekä tarpeistoineen alla mainituin ehdoin Ahvenanmaan maakunnalle.

2 §

Tullilaitoksella ja rajavartiolaitoksella on edelleen, siten kuin maakuntahallituksen kanssa sovitaan, oikeus majoittua tilapäisesti virkatehtävissä kiinteistössä.

Rajavartiolaitoksen käyttöoikeus kiinteistöön kuuluvaan noin 2,5 hehtaarin suuruiseen Svartflyttan-nimiseen luotoon siihen liittyvine laiturialueineen ja tieyhteyksineen sekä mahdollisuus tarvittaessa rakentaa alueelle Enskärin merivartioasemaa varten tarpeelliset rakennukset säilytetään, jolleivät rajavartiolaitos ja Ahvenanmaan maakuntahallitus sovi asiasta toisin.

Kiinteistön talonmies siirtyy, jos hän siihen suostuu, entisin eduin vastaaviin tehtäviin maakunnan palvelukseen.

3 §

Eckerön posti- ja tullitalokiinteistöllä sijaitsevaa rakennusryhmää on pidettävä kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä elokuuta 1994.

Naantalissa 2 päivänä elokuuta 1994

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Oikeusministeri
Anneli Jäätteenmäki

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.