295/1993

Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 1993

Valtioneuvoston päätös veropiireistä annetun valtioneuvoston päätöksen muuttamisesta

Valtioneuvosto on valtiovarainministeriön esittelystä

kumonnut veropiireistä 25 päivänä helmikuuta 1960 annetun valtioneuvoston päätöksen (122/60) Keravan veropiiriä, Nurmijärven veropiiriä, Orimattilan veropiiriä, Vihdin veropiiriä ja Ylitornion veropiiriä koskevat kohdat,

näistä Keravan veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 4 päivänä joulukuuta 1969 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (758/69),

muuttanut Hyvinkään veropiiriä, Järvenpään veropiiriä, Karkkilan veropiiriä, Loviisan veropiiriä, Mäntsälän veropiiriä, Pellon veropiiriä ja Porvoon veropiiriä koskevat kohdat sekä osasta A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit Uudenmaan lääniä koskevan kohdan,

näistä Hyvinkään veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 4 päivänä joulukuuta 1968 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (661/68), Järvenpään veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 17 päivänä marraskuuta 1966 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (556/66) ja Karkkilan veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 17 päivänä joulukuuta 1980 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (853/80) sekä osasta A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit Uudenmaan lääniä koskeva kohta sellaisena kuin se on 4 päivänä maaliskuuta 1993 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (250/93), seuraavasti:

Uudenmaan lääni:


Hyvinkään veropiiri: Hyvinkään kaupunki ja Nurmijärven kunta;

Järvenpään veropiiri: Järvenpään ja Keravan kaupungit sekä Tuusulan kunta;


Karkkilan veropiiri: Karkkilan kaupunki sekä Nummi-Pusulan ja Vihdin kunnat;


Loviisan veropiiri: Loviisan kaupunki sekä Lapinjärven, Liljendalin, Pernajan ja Ruotsinpyhtään kunnat;

Mäntsälän veropiiri: Orimattilan kaupunki sekä Mäntsälän, Artjärven, Myrskylän ja Pukkilan kunnat;


Porvoon veropiiri: Porvoon kaupunki ja Porvoon maalaiskunta sekä Askolan, Pornaisten ja Sipoon kunnat;


Lapin lääni:


Pellon veropiiri: Pellon, Kolarin ja Ylitornion kunnat;


A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit

Uudenmaan läänissä:

Espoon, Helsingin, Loviisan, Tammisaaren ja Vantaan veropiirit ovat kaksikielisiä. Näistä Tammisaaren veropiirin asukkaiden enemmistö on ruotsinkielinen, muiden suomenkielinen.

Lohjan, Mäntsälän ja Porvoon veropiirit ovat suomenkielisiä suomenkielisten ja kaksikielisiä kaksikielisten kuntien osalta. Asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Muut veropiirit ovat suomenkielisiä.Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1993, kuitenkin siten, että Pellon ja Ylitornion veropiirejä koskevat muutokset tulevat voimaan 1 päivänä toukokuuta 1993.

Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 1993

Valtiovarainministeri
Iiro Viinanen

Neuvotteleva virkamies
Helena Ikonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.