250/1993

Annettu Helsingissä 4 päivänä maaliskuuta 1993

Valtioneuvoston päätös veropiireistä annetun valtioneuvoston päätöksen muuttamisesta

Valtioneuvosto on valtiovarainministeriön esittelystä

kumonnut veropiireistä 25 päivänä helmikuuta 1960 annetun valtioneuvoston päätöksen (122/60) Hangon veropiiriä, Karjaan veropiiriä, Pihtiputaan veropiiriä ja Siuntion veropiiriä koskevat kohdat,

näistä Karjaan veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 4 päivänä joulukuuta 1968 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (661/68),

muuttanut Espoon veropiiriä, Pyhäjärven veropiiriä, Tammisaaren veropiiriä ja Viitasaaren veropiiriä koskevat kohdat sekä osasta A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit Uudenmaan, Turun ja Porin, Ahvenanmaan, Kymen ja Vaasan lääniä koskevat kohdat,

näistä Espoon veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 11 päivänä marraskuuta 1971 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (781/71), Tammisaaren veropiiriä koskeva kohta sellaisena kuin se on 22 päivänä lokakuuta 1992 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (941/92) ja osasta A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit Vaasan lääniä koskeva kohta 2 päivänä huhtikuuta 1992 annetussa valtioneuvoston päätöksessä (299/92), seuraavasti:

Uudenmaan lääni:

Espoon veropiiri: Espoon ja Kauniaisten kaupungit sekä Kirkkonummen ja Siuntion kunnat;


Tammisaaren veropiiri: Tammisaaren, Hangon ja Karjaan kaupungit sekä Inkoon ja Pohjan kunnat;


Keski-Suomen lääni:


Viitasaaren veropiiri: Viitasaaren, Kinnulan ja Pihtiputaan kunnat;


Oulun lääni:


Pyhäsalmen veropiiri: Pyhäsalmen kaupunki ja Kärsämäen kunta;


A. Kahdesta tai useammasta kunnasta muodostetut veropiirit

Uudenmaan läänissä:

Espoon, Helsingin, Loviisan, Tammisaaren ja Vantaan veropiirit ovat kaksikielisiä. Näistä Tammisaaren veropiirin asukkaiden enemmistö on ruotsinkielinen, muiden suomenkielinen.

Lohjan ja Porvoon veropiirit ovat suomenkielisiä suomenkielisten ja kaksikielisiä kaksikielisten kuntien osalta. Kummankin asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Muut veropiirit ovat suomenkielisiä.

Turun ja Porin läänissä:

Turun ja Paraisten veropiirit ovat kaksikielisiä. Turun veropiirin asukkaiden enemmistö on suomenkielinen ja Paraisten veropiirin ruotsinkielinen.

Kemiön ja Korppoon veropiirit ovat ruotsinkielisiä ruotsinkielisten ja kaksikielisiä kaksikielisten kuntien osalta. Kummankin asukkaiden enemmistö on ruotsinkielinen.

Perniön veropiiri on suomenkielinen Perniön kunnan osalta ja kaksikielinen Särkisalon kunnan osalta. Asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Muut veropiirit ovat suomenkielisiä.

Ahvenanmaan läänissä:

Ahvenanmaan veropiiri on ruotsinkielinen.

Kymen läänissä:

Kotkan veropiiri on suomenkielinen Kotkan kaupungin osalta ja kaksikielinen Pyhtään kunnan osalta. Asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Muut veropiirit ovat suomenkielisiä.

Vaasan läänissä:

Kokkolan, Kristiinankaupungin, Kruunupyyn, Mustasaaren, Pietarsaaren, Uudenkaarlepyyn ja Vaasan veropiirit ovat kaksikielisiä. Näistä Kokkolan ja Vaasan veropiirien asukkaiden enemmistö on suomenkielinen, muiden ruotsinkielinen.

Närpiön, Oravaisten ja Maalahden veropiirit ovat ruotsinkielisiä ruotsinkielisten ja kaksikielisiä kaksikielisten kuntien osalta. Kussakin näistä veropiireistä asukkaiden enemmistö on ruotsinkielinen.

Muut veropiirit ovat suomenkielisiä.Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1993.

Helsingissä 4 päivänä maaliskuuta 1993

Valtiovarainministeri
Iiro Viinanen

Neuvotteleva virkamies
Helena Ikonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.