1006/1991

Annettu Naantalissa 28 päivänä kesäkuuta 1991

Asetus ajoneuvojen katsastuksesta annetun asetuksen muuttamisesta

Liikenneministerin esittelystä

muutetaan ajoneuvojen katsastuksesta 22 päivänä syyskuuta 1989 annetun asetuksen (843/89) 21 §:n 2 momentti ja 34 §, näistä 21 §:n 2 momentti sellaisena kuin se on 21 päivänä joulukuuta 1990 annetussa asetuksessa (1206/90) seuraavasti:

21 §
Kytkentäkatsastuksen toimittaminen

2. Ristiinkytkentäkatsastuksessa tarkastetaan erikseen auton ja perävaunun rakenne ja mitoitus samoin kuin se, että kytkentälaitteet sopivat ristiinkytkentään. Ristiinkytkentään hyväksyminen siihen mahdollisesti liittyvine rajoituksineen merkitään rekisteriin. Henkilö- ja pakettiauton hyväksyminen ristiinkytkentään voidaan merkitä rekisteriin ensirekisteröinnin yhteydessä ilman erillistä ristiinkytkentäkatsastusta, jos auto on tyyppikatsastuksessa hyväksytty ristiinkytkentään ja rekisteri-ilmoituksen tekijä ilmoittaa asentaneensa autoon tyyppikatsastuksessa hyväksytyn vetolaitteen. Liikenneministeriö antaa erikseen ohjeet ristiinkytkennän ehdoista.

34 §
Rekisteritietojen korjaaminen

Ennakkoilmoituksen tekemisessä tapahtunut virhe voidaan korjata ennakkoilmoittajan ennakkoilmoitustodistuksella tekemän uuden ilmoituksen perusteella. Mikäli käy ilmi, että jo rekisteröidyn ajoneuvon tiedot on ennakkoilmoituksessa tai tyyppirekisteriotteessa ilmoitettu ajoneuvorekisteriin virheellisenä, ne on korjattava muutoskatsastuksessa tai uudessa rekisteröintikatsastuksessa.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1991.

Naantalissa 28 päivänä kesäkuuta 1991

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Liikenneministeri
Ole Norrback

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.