Laki Svenska handelshögskolan -nimisestä korkeakoulusta annetun lain muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Laki
- Antopäivä
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Eduskunnan päätöksen mukaisesti
muutetaan Svenska handelshögskolan -nimisestä korkeakoulusta 3 päivänä heinäkuuta 1974 annetun lain ( 582/74 ) 2§, 4§:n 2 momentti, 5§:n 2 momentti, 7§:n 3 momentti ja 8§ sellaisina kuin niistä ovat 2§ osittain muutettuna 17 päivänä tammikuuta 1986 annetulla lailla (40/86), 4§:n 2 momentti viimeksi mainitussa laissa, 5§:n 2 momentti 21 päivänä tammikuuta 1983 annetussa laissa (125/83) ja 8§ 5 päivänä helmikuuta 1988 annetussa laissa (117/88), seuraavasti:
2 §
Korkeakoulun kotipaikka on Helsingin kaupunki.
Korkeakoululla on yksikkö Vaasan kaupungissa. Korkeakoululla voi olla toimintaa myös muilla paikkakunnilla.
4 §
Korkeakoulun Vaasan kaupungissa toimivan yksikön ja Österbottens högskolan yhteistoiminnan hallintoa hoitaa Österbottens högskola. Korkeakoulun Vaasassa toimivan yksikön edustajia on Österbottens högskolan hallintoelimen jäseninä, kun käsitellään tätä toimintaa koskevia asioita.
5 §
Korkeakoulun päätösvaltaa käyttävien monijäsenisten hallintoelinten jäseniä voidaan valita korkeakoulun piirissä toimitettavilla vaaleilla siten kuin asetuksella säädetään. Vaalioikeutettu on jokainen korkeakouluun kuuluva henkilö ja vaalikelpoinen jokainen täysivaltainen vaalioikeutettu.
7 §
Korkeakoulu voi oikeuttaa muun opettajan kuin syntyperäisen Suomen kansalaisen käyttämään yksinomaisena opetuskielenä muuta kuin ruotsin kieltä.
8 §
Korkeakoulun opetus- ja tutkimusvirkoihin vaaditaan riittävä ruotsin kielen taito. Lisäksi vaaditaan kyky ymmärtää suomen kieltä. Kielitaidon osoittamisesta säädetään asetuksella.
Ulkomaalainen sekä Suomen kansalainen, joka ei ole syntyperäinen, voidaan nimittää 1 momentissa tarkoitettuun virkaan sen estämättä, että hän ei ole osoittanut säädettyä ruotsin ja suomen kielen taitoa.
Muuhun kuin 1 momentissa tarkoitettuun virkaan vaadittavasta kielitaidosta on voimassa, mitä valtion virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta annetussa laissa (149/22) on säädetty virkaan vaadittavasta kielitaidosta kaksikielisellä virka-alueella, jossa enemmistön kieli on ruotsi.
Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1992. Lain 7§:n 3 momenttia ja 8§:ää sovelletaan kuitenkin 1 päivästä tammikuuta 1991.
Ennen tämän lain voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin.
Hallituksen esitys 85/90
Sivistysvaliok. miet. 19/90
Suuren valiok. miet. 241/90
Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 1990
Tasavallan Presidentti Mauno KoivistoOpetusministeri Ole Norrback