Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

1356/1990

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Laki Svenska handelshögskolan -nimisestä korkeakoulusta annetun lain muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Laki
Antopäivä

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan Svenska handelshögskolan -nimisestä korkeakoulusta 3 päivänä heinäkuuta 1974 annetun lain ( 582/74 ) 2§, 4§:n 2 momentti, 5§:n 2 momentti, 7§:n 3 momentti ja 8§ sellaisina kuin niistä ovat 2§ osittain muutettuna 17 päivänä tammikuuta 1986 annetulla lailla (40/86), 4§:n 2 momentti viimeksi mainitussa laissa, 5§:n 2 momentti 21 päivänä tammikuuta 1983 annetussa laissa (125/83) ja 8§ 5 päivänä helmikuuta 1988 annetussa laissa (117/88), seuraavasti:

2 §

Korkeakoulun kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Korkeakoululla on yksikkö Vaasan kaupungissa. Korkeakoululla voi olla toimintaa myös muilla paikkakunnilla.

4 §


Korkeakoulun Vaasan kaupungissa toimivan yksikön ja Österbottens högskolan yhteistoiminnan hallintoa hoitaa Österbottens högskola. Korkeakoulun Vaasassa toimivan yksikön edustajia on Österbottens högskolan hallintoelimen jäseninä, kun käsitellään tätä toimintaa koskevia asioita.

5 §


Korkeakoulun päätösvaltaa käyttävien monijäsenisten hallintoelinten jäseniä voidaan valita korkeakoulun piirissä toimitettavilla vaaleilla siten kuin asetuksella säädetään. Vaalioikeutettu on jokainen korkeakouluun kuuluva henkilö ja vaalikelpoinen jokainen täysivaltainen vaalioikeutettu.

7 §


Korkeakoulu voi oikeuttaa muun opettajan kuin syntyperäisen Suomen kansalaisen käyttämään yksinomaisena opetuskielenä muuta kuin ruotsin kieltä.


8 §

Korkeakoulun opetus- ja tutkimusvirkoihin vaaditaan riittävä ruotsin kielen taito. Lisäksi vaaditaan kyky ymmärtää suomen kieltä. Kielitaidon osoittamisesta säädetään asetuksella.

Ulkomaalainen sekä Suomen kansalainen, joka ei ole syntyperäinen, voidaan nimittää 1 momentissa tarkoitettuun virkaan sen estämättä, että hän ei ole osoittanut säädettyä ruotsin ja suomen kielen taitoa.

Muuhun kuin 1 momentissa tarkoitettuun virkaan vaadittavasta kielitaidosta on voimassa, mitä valtion virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta annetussa laissa (149/22) on säädetty virkaan vaadittavasta kielitaidosta kaksikielisellä virka-alueella, jossa enemmistön kieli on ruotsi.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1992. Lain 7§:n 3 momenttia ja 8§:ää sovelletaan kuitenkin 1 päivästä tammikuuta 1991.

Ennen tämän lain voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin.

Hallituksen esitys 85/90

Sivistysvaliok. miet. 19/90

Suuren valiok. miet. 241/90

Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 1990

Tasavallan Presidentti Mauno KoivistoOpetusministeri Ole Norrback

Sivun alkuun