944/1990

Annettu Helsingissä 18 päivänä lokakuuta 1990

Verohallituksen päätös tulo- ja varallisuusverolain 83§:ssä tarkoitetuista matkakuluvähennyksen laskentaperusteista vuodelta 1990 toimitettavassa verotuksessa

Verohallitus on 29 päivänä joulukuuta 1988 annetun tulo- ja varallisuusverolain (1240/88) 83§:n 2 momentin nojalla määrännyt, että asunnon ja työpaikan välisten matkakustannusten perusteella myönnettävä vähennys lasketaan, silloin kun halvimpana kulkuneuvona pidetään muuta kuin julkista kulkuneuvoa, seuraavasti:

1 §

Verovelvollisen käyttäessä työmatkaan omistamaansa tai hallitsemaansa kulkuneuvoa vähennyksen määrät ovat:

auto 100 penniä kilometriltä
moottoripyörä 45 penniä kilometriltä
mopo 35 penniä kilometriltä
polkupyörä 320 markkaa vuodessa.
2 §

Verovelvollisen käyttäessä työmatkaansa työnantajan omistamaa tai hallitsemaa autoa vähennyksen määrä on 65 penniä kilometriltä.

3 §

Verovelvollisen käyttäessä työmatkaansa muuta kuin edellä 1 ja 2§:ssä tarkoitettua kulkuneuvoa vähennys myönnetään kustannuksista esitetyn luotettavan selvityksen perusteella.

Helsingissä 18 päivänä lokakuuta 1990

Pääjohtaja
Jukka Tammi

Vs. verotussihteeri
Riitta Roos

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.