892/1990

Annettu Helsingissä 21 päivänä syyskuuta 1990

Asetus elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvista yleisistä käyttö- ja kulutustarvikkeista annetun asetuksen 1 ja 2§:n muuttamisesta

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä muutetaan elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvista yleisistä käyttö- ja kulutustarvikkeista 3 päivänä toukokuuta 1985 annetun asetuksen (364/85) 1§:n 2 momentti ja 2§ näin kuuluviksi:

Soveltamisala
1 §

Tämä asetus koskee myös tutteja.

Tarvikkeen ominaisuudet
2 §

Edellä 1§:ssä tarkoitetun tarvikkeen tulee olla sellainen, ettei se tee elintarviketta terveydelle vahingolliseksi tai ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi taikka sopimattomaksi. Siitä ei myöskään saa siirtyä elintarvikkeeseen selvästi havaittavaa vierasta makua, hajua tai väriä. Tutti on katsottava terveydelle vahingolliseksi, jos siitä tarkoitukseensa käytettäessä siirtyy väriä.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1991.

Helsingissä 21 päivänä syyskuuta 1990

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Pertti Salolainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.