580/1990

Annettu Helsingissä 6 päivänä kesäkuuta 1990

Sisäasiainministeriön päätös rajan määräämisestä eräiltä osin Posion ja Taivalkosken kuntien välillä

Sisäasiainministeriö on kuntajaosta 21 päivänä tammikuuta 1977 annetun lain (73/77) 14§:n 2 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Posion ja Taivalkosken kuntien välisen rajan sijainti määrätään eräiltä osin seuraavasti:

Pienessä Vaaralammessa raja alkaa valtioneuvoston 27 päivänä marraskuuta 1927 antamaan päätökseen (173/27) perustuvassa 30 päivänä marraskuuta 1928 laillistuneessa, kuntien välisessä rajankäyntitoimituksessa n:o 17968 lammen luoteisrannalle rakennetusta pyykistä n:o 5 ja jatkuu itäkoilliseen suoraan yli lammen sen itärannalle samassa toimituksessa rakennettuun pyykkiin n:o 4, jossa samoin kuin pyykissä n:o 5 raja yhtyy kuntien väliseen vanhaan rajaan.

Kostonjärvessä raja alkaa edellä mainitussa toimituksessa järven länsirannalle rakennetusta pyykistä n:o 3 ja jatkuu itäkoilliseen suoraan yli järven sen itärannalle samassa toimituksessa rakennettuun pyykkiin n:o 2, jossa samoin kuin pyykissä n:o 3 raja yhtyy kuntien väliseen vanhaan rajaan.

2 §

Tämä päätös ei aiheuta muutosta kuntien kielelliseen jaotukseen.

3 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1991.

Helsingissä 6 päivänä kesäkuuta 1990

Sisäasiainministeri
Jarmo Rantanen

Hallitusneuvos
Aulikki Mentula

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.