1120/1988

Annettu Helsingissä 23 päivänä joulukuuta 1988

Asetus säteilysuojausasetuksen 5§:n muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä muutetaan 27 päivänä syyskuuta 1957 annetun säteilysuojausasetuksen (328/57) 5§:n 1 momentti näin kuuluvaksi:

5 §

Säteilyä aikaansaavan laitoksen tai laitteen käyttöä varten tulee olla säteilyturvakeskuksen hyväksymä johtaja tai hoitaja. Laitoksen tai laitteen käytön johtajaksi tai hoitajaksi voidaan kirjallisesta hakemuksesta hyväksyä henkilö, joka ei ole holhouksen alainen ja joka henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ja elämäntapojensa puolesta on tehtävään sopiva sekä joka todistetuilla tiedoilla ja kuulusteluilla, sen mukaan kuin erikseen määrätään, on osoittanut omaavansa tarpeellisen pätevyyden.Tämä asetus tulee voimaan 28 päivänä joulukuuta 1988.

Helsingissä 23 päivänä joulukuuta 1988

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Tarja Halonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.