853/1987

Annettu Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1987

Liikenneministeriön päätös linja-autojen rakenteesta ja varusteista annetun kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriön päätöksen 15§:n muuttamisesta

Liikenneministeriö on muuttanut linja-autojen rakenteesta ja varusteista 4 päivänä syyskuuta 1968 annetun kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriön päätöksen (550/68) 15§:n 2 ja 3 momentin seuraavasti:

15 §

2. Korin pituutta koskevissa osamitoissa saadaan hyväksyä enintään 20 mm:n sekä pituussuuntaisten osamittojen summassa ja koriylityksessä enintään 50 mm:n suuruinen valmistuksen ja asennuksen epätarkkuudesta johtuva poikkeama.

3. Milloin laskettu kokonaispaino ylittää sille vahvistetun tai tiellä sallitun määrän, on ylipaino poistettava kuormitusta siirtämällä tai vähentämällä. Vähentäminen on tehtävä siten, ettei vapautuva tilaa ilmeisesti voida väärinkäyttää.Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä joulukuuta 1987. Nykyisen päätöksen 15§:n 2 momentin mukaisen akselipainon 5 prosentin poikkeaman kumoaminen tulee kuitenkin voimaan 1 päivänä tammikuuta 1990.

Ennen tämän päätöksen voimaan tuloa käyttöön otettua autoa saa edelleen käyttää liikenteessä, jos se täyttää ennen tämän päätöksen voimaantuloa voimassa olleet määräykset.

Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1987

Liikenneministeri
Pekka Vennamo

Toimistopäällikkö, yli-insinööri
Reino Lampinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.