537/1987

Annettu Helsingissä 5 päivänä kesäkuuta 1987

Liikenneministeriön päätös ajoneuvoasetuksen täytäntöönpanosta annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta

Liikenneministeriö on

muuttanut ajoneuvoasetuksen täytäntöönpanosta 8 päivänä helmikuuta 1983 annetun liikenneministeriön päätöksen (150/83) 44 §:n 4 momentin ja 176 §:n 4 momentin seuraavasti:

44 §

4.Autossa, jonka kokonaispaino on suurempi kuin 3 500 kg, tulee roiskeläppien olla enintään 1,2 m etäisyydellä pyörän akselista. Niiden alareunan etäisyys maasta, milloin auto on kuormittamaton, saa olla enintään neljäsosa mainitusta etäisyydestä, jollei auton ja jousituksen rakenne muuta edellytä.


176 §

4.Perävaunussa, jonka kokonaispaino on suurempi kuin 3 500 kg, tulee roiskeläppien olla enintään 1,2 metrin etäisyydellä pyörän akselista. Niiden alareunan etäisyys maasta, milloin perävaunu on kuormittamaton, saa olla enintään neljäsosa mainitusta etäisyydestä, jollei perävaunun ja jousituksen rakenne muuta edellytä.Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1987.

Helsingissä 5 päivänä kesäkuuta 1987

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Liikenneministeri
Pekka Vennamo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.