401/1987

Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 1987

Liikenneministeriön päätös ajoneuvojen katsastuksesta ja rekisteröinnistä annetun asetuksen soveltamisesta annetun liikenneministeriön päätöksen muuttamisesta

Liikenneministeriö on

kumonnut ajoneuvojen katsastuksesta ja rekisteröinnistä annetun asetuksen soveltamisesta 21 päivänä kesäkuuta 1982 annetun liikenneministeriön päätöksen (458/82) 9§:n 1 momentin ja 12§:n 1 momentin,

muuttanut 8§:n ja

lisännyt päätökseen uuden 20 a §:n seuraavasti:

8 §

1. Kuorma- ja linja-auton kokonais- ja akselipainot vahvistetaan kyseisen automallin rakenteen, valmistajan sille takaamien painojen ja ajoneuvon valmistusmaassa sille käytettäväksi hyväksyttyjen painojen perusteella.

2. Erikoisluvin sallitut painot vahvistetaan enintään valmistajan takaamien painojen suuruisina valmistajan niille mahdollisesti asettamin ehdoin.

3. Yleisesti ajoneuvoasetuksen mukaan tieliikenteessä sallitut painot vahvistetaan seuraavasti:

a) kaksiakselinen kuorma-automalli enintään 16 t ja vastaava linja-automalli enintään 17,5 t;

b) kolmiakselinen kuorma-automalli enintään 22 t ja vastaava linja-automalli enintään 23,5 t;

c) neliakselinen kuorma-automalli enintään 28 t ja vastaava linja-automalli enintään 30 t; sekä

d) viisiakselinen kuorma-automalli enintään 34 t.

20 a §

1. Ajoneuvojen katsastuksesta ja rekisteröinnistä annetun asetuksen 40§:n 3 momentin c kohdassa tarkoitettuna erityisenä syynä on ulkomailla rekisteröidyn auton käyttö Suomessa esittely-, kilpailu- ja tuotekehittelytarkoitukseen.

2. Kilpailukäyttöä ei ole pidettävä sanotun 40§:n 4 momentissa tarkoitettuna erityisenä syynä koenumerokilpien käyttöluvan antamiseen seitsemää päivää pitemmäksi ajaksi.

Moottorikelkan vakuutuskilpi

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1987.

Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 1987

Liikenneministeri
Matti Luttinen

Toimistopäällikkö, yli-insinööri
Reino Lampinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.